Hemur Enge start 2024 uitstekend

AMERONGEN – Afgelopen zaterdag kwamen Hemur Enge 1 en Wageningen 8 samen in de sporthal van “Het Binnenveld” in Wageningen voor de eerste korfbalwedstrijd van Hemur Enge in het nieuwe jaar. De eerste krachtmeting van 2024 eindigde in een overwinning voor de korfballers in het geel.

Via de KNKV-app had Hemur Enge al gezien dat de tegenstanders vrij jong waren en dit was een welkome aanvulling aan de competitie, een sportieve en gezellig sfeer zorgde voor een boeiende wedstrijd.

KV Wageningen opende de score met een doelpunt van een heer. Hemur Enge reageerde snel met een prachtige doorloopbal van Kyra, gevolgd door een afstandschot van Britt. Diane vergrootte de voorsprong met een korte kans vanuit de rebound. Wageningen antwoordde met drie opeenvolgende doelpunten van hun heren, waaronder een fraaie actie onder de korf van Rob. Gelukkig herpakte Hemur Enge zich met afstandsschoten van Britt en Diane, en een doelpunt van Kyra. Hierdoor ging Hemur Enge met een voorsprong van 6-7 de rust in.

In de tweede helft wisselde Hemur Enge Gerina voor Isabella, wat resulteerde in een doorloopbal van Isabella. Wageningen liet zich echter niet onbetuigd, met doelpunten van hun dame en heer. Diane, Erwin en Britt breidden de voorsprong uit met afstandsschoten en korte kansen onder de korf. Jochem werd in het veld gebracht voor Philip. En ondanks de tegenstand van Wageningen, slaagde Hemur Enge erin de voorsprong vast te houden.

Met een reeks doelpunten, waaronder een indrukwekkend afstandschot van Isabella en een korte kans van Erwin, brachten Hemur Enge naar een verdiende overwinning. Het eindsignaal klonk met een score van 15-17 in het voordeel van Hemur Enge.

In de eerste helft worstelde Hemur Enge om tot scoren te komen, ondanks het creëren van genoeg kansen. De scherpte ontbrak, maar gelukkig herpakte het team zich in de tweede helft, waardoor ze vrijer konden spelen.

Met deze overwinning stijgt Hemur Enge naar de tweede positie in de poule. De volgende uitdaging wacht op zaterdag 27 januari, waar Hemur Enge het opneemt tegen de koploper DKOD in Renkum.

Doelpunten: Britt 4, Diane 3, Erwin 3, Kyra 3, Isabella 2 & Rob 2