Hemur Enge A1 kampioen

Amerongen – Op een druilerig sportpark te Amerongen de laatste confrontatie tussen twee ploegen voordat de betere temperaturen binnen de zaalcompetitie worden aangedaan. Vorige week werd het kampioenschap al veilig gesteld door de geel-zwarte brigade van coaches Van Mourik en Hilligehekken. Vandaag de taak om de ongeslagen status te waarborgen en het aanwezige publiek te laten zien dat het kampioenschap geen toeval is geweest. Dat lukte echter maar voor de helft. Het eerste aanvalsvak had veel moeite het spel te maken en überhaupt een degelijke aanval op te zetten. Daarbij was de passing veelal onnauwkeurig waardoor de bal vaak door de tegenpartij onderschept kon worden. Met name de twee heren van OA in dat vak waren een plaag door de ballijn met succes te verdedigen en zich te laten inzakken richting rebound zodra er geschoten werd door de Amerongers. Aan de andere kant van het veld stond de verdediging echter zeer solide waardoor er lange tijd ook geen tegendoelpunten geïncasseerd hoefden te worden. Uiteindelijk was het Celeste die de score opende en van afstand de 1-0 op het scorebord deed prijken. Niet lang daarna maakte Lars er middels een doorloopbal 2-0 van in een van de schaarse goed uitgevoerde aanvallen. Wie dacht dat de beer nu los was kwam bedrogen uit. Het vak dat zoveel moeite had om zelf te scoren kreeg vlot 2 doelpunten tegen vanaf de stip en de stand was weer gelijk, 2-2.

HE kwam tegen het einde van de eerste helft zelfs achter door een doorloopbal van de tegenpartij te moeten incasseren, 3-2.

Gelukkig liet captain Pieter toch nog een sprankje van zijn talent zien door in de laatste 5 seconden van de eerste helft van ver binnen te schieten. De kleedkamers werden opgezocht met een 3-3 ruststand. Werk aan de winkel dus voor beide coaches.

In de rust de mededeling dat de passing veel nauwkeuriger moet en de juiste momenten om te schieten beter afgestemd moesten worden zodat de heren van de tegenpartij niet in de gelegenheid waren om mee te vangen.

Jammer genoeg kreeg HE in de eerste beste aanval in de tweede helft een doelpunt te verwerken en keek voor het eerst tegen een achterstand aan.

Vanaf dat moment zat er een geleidelijke verbetering in in het spel van Hemur Enge, het vak dat zo lang had moeten verdedigen liet zien dat het ook prima kon aanvallen. Anouk Ruitenbeek kreeg van dichtbij de mogelijkheid om te scoren en liet deze mogelijkheid dan ook niet onbenut, 4-4.

Lars, die veel van zijn aanvallen in de eindfase zag stranden, trok nu wel tweemaal aan het langste eind door eerst van afstand en vlak daarna van dichtbij te scoren, 6-4.

Fons had inmiddels de slaap ook uit de ogen en liet zien dat hij na 2 gemiste strafworpen toch ook de binnenkant van het plastic kon vinden. Wederom eerst van dichtbij en daarna van afstand, 8-4.

De wedstrijd naderde het einde en het verzet van OA was inmiddels wel gebroken. Er zouden nog 2 doelpunten vallen, Lars maakte op merkwaardige wijze recht onder de korf zijn 4e doelpunt van de dag en Koen sloot de 1e veldhelft van deze jaargang af door ook nog zijn doelpuntje mee te pikken middels een doorloopbal. Na 2x 35 minuten floot de scheidsrechter af en konden de festiviteiten aanvangen.

Dat er geen druk meer op de ketel stond was wel transparant deze wedstrijd. Maar ondanks een matige vertoning en 4(!) gemiste strafworpen stond er aan het eind van de rit toch een 10-4 stand op het scorebord en bleef de ongeslagen status in tact. En daar valt maar weinig op af te dingen. Nu de zaalcompetitie begint staat de teller weer op nul en kunnen de dames en heren van HE A1 zich opmaken voor een aantal interessante krachtmetingen met als uiteindelijke doel uiteraard weer een kampioenschap.

20161015_122759

Boven: Wim Martijn Hilligehekken, Celeste de Bresse, Birgit Ruitenbeek, Aniek van Gessel, Anouk Ruitenbeek, Kyra Joren, Lotte Nieuwschepen & Tim van Mourik
Beneden: Pieter Leneman, Sjoerd van Eck, Lars Wintermans, Fons Gerritsma & Koen van Maurik