Woudenberg A2 vs Hemur Enge A1

Afgelopen zaterdag stond in Woudenberg de wedstrijd tegen de gelijknamige korfbalvereniging op het programma. Dat het niet makkelijk zou gaan worden was op voorhand duidelijk. Zowel de tegenstander dan wel moeder natuur stond een Amerongse overwinning flink in de weg. Er stond namelijk een flinke bries over het veld die het van afstand raak schieten behoorlijk zou bemoeilijken. Uiteraard hadden beide partijen daar onder te lijden getuige de magere 3-1 ruststand.

Onder het toeziend oog van de aankomende hoofdtrainer van HE werd er om 12:30 ingefloten door de overigens prima leidende scheidsrechter. Het veldspel van het eerste aanvalsvak was best aardig om te zien en er werden dan ook genoeg mogelijkheden gecreëerd om te scoren maar zodra er afgerond diende te worden werd er helaas jammerlijk gefaald. Zoals eerder vermeld was de straffe wind zeker een factor van betekenis die meespeelde in de afronding maar gezien het aantal doorloopbalballen en korte kansen die opzichtig gemist werden kon dat niet alleen op de natuurlijke elementen worden afgeschoven.

De wedstrijd was inmiddels een kwartier oud met kansen over en weer toen er een strafworp werd gegeven tegen HE, 1-0. Na de 2-0 tegen HE mocht het andere vak gaan proberen om de eerste Amerongse score op het bord te zetten. Maar ook daarna had men pech in de afronding en het vizier net niet scherp genoeg staan. Uitzondering daarop was Femke die van afstand het enige doelpunt van HE de eerste helft liet bijschrijven, 2-1.Vlak voor rust kreeg HE nog een strafworp tegen die werd verzilverd door Woudenberg, 3-1. Met deze karige ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Na het verplichte intermezzo stonden de spelers klaar om de magere score de 2e helft op te  flink op te schroeven. Jammer genoeg toonde het spelbeeld weinig verandering t.o.v de eerste helft. Veel kansen, geen scores. De wedstrijd was al weer even onderweg toen woudenberg een doorloopbal wist te scoren, 4-1. De 3 punten achterstand leek het signaal te zijn voor HE om qua score eens aan te zetten en zo geschiedde ook. Er werd 4x op rij gescoord door HE. Hanna, Koen, Sam en Vera deden allen een sportieve duit in het HE-zakje en de Amerongse ploeg stond voor het eerst voor, 4-5.

Deze voorsprong was echter maar van korte duur want een doorloopbal en een schot van woudenberg zorgden weer voor een achterstand van 1 doelpunt, 6-5. Inmiddels begon de tijd met nog een paar minuten te gaan aardig te dringen was het noodzakelijk om opportunistsier te gaan spelen. 1 heer in de vang en de ander continue in de punt van de aanval om een score te forceren.

Tot ieders opluchting aan HE-zijde bleek deze speelwijze te werken, Koen scoorde van afstand de 6-6 en tevens was dit de eindstand. Een uitslag waar HE weinig mee opschiet richting een eventueel kampioenschap. Dit was typisch zo’n wedstrijd waar de wil er wel was maar de uitvoering te wensen over liet en moeder natuur haar stempel nadrukkelijk op de wedstrijd zette.

Of de toekomstig hoofdtrainer veel wijzer is geworden van deze wedstrijd is onduidelijk, dat hij volgend jaar nog genoeg werk heeft te verzetten is zeker.