Synergo A3 VS Hemur Enge A1

Vandaag de uitwedstrijd tegen synergo. De omstandigheden voor een voor een mooie wedstrijd waren ideaal. De zon scheen, weinig wind en het veld met kleine afmetingen lag er prima bij. Thijs verving Sam die niet aanwezig kon en deed dat met verve. HE begon echter niet scherp aan de wedstrijd. Een strafworp gegeven aan synergo betekende de 1-0 en de 2-0 volgde niet lang daarna door niet attent verdedigen. Pieter brak de ban voor HE door een omdraaibal gedecideerd door de korf te werpen. De stand werd gelijk getrokken door Femke die een vrije bal moeiteloos benutte.
Een korte kans achter de korf van Koen betekende de 2-3 voorsprong. Synergo kwam echter nog eenmaal op gelijke hoogte middels een doorloopbal maar wel voor de laatste keer deze wedstrijd.

De 3-3 bleef een behoorlijk tijdje op het scorebord staan want beide teams wisten gedurende een minuut of 13 niet te scoren. De scherpte in afronding ontbrak bij HE want doorloopballen en korte kansen rond de korf werden heimelijk gemist.

Uiteindelijk was het dan toch raak voor HE, een afstandsschot van Koen viel goed en de voorsprong was een feit. Hoewel een strafworp nog werd gemist ging HE toch met een voorsprong de kleedkamers in. Femke scoorde haar 2e vrije bal van de dag en Vera, Thijs en Koen tilden de stand naar 4-9.

HE kwam na rust als een speer uit de startblokken. Kelvin speelde de diepgaande Thijs perfect aan en rondde de daaropvolgende doorloopbal binnen 10 secondes na rust beheerst af. Helaas bleek deze actie alleen een oprisping want er volgde wederom een doelpuntloze periode van ongeveer een kwartier. De HE-verdediging stond redelijk solide waardoor het aanvalsvak vele aanvallen had om een doelpunt af te dwingen. Een strafworp was echter nodig om de impasse te doorbreken. Jammer genoeg mistte Hanna de strafworp waardoor de 4-10 nog iets langer bleef staan op het scorebord.

Valt het doelpunt niet aan de ene kant dan gebeurd dat wel aan de andere kant, 5-10. Niets om zenuwachtig over te worden. De 2e helft was al 20 minuten onderweg en HE had duidelijk het betere van het spel. Hanna maakte haar gemiste strafworpen een beetje goed door middels een doorloopbal de  5-11 aan te tekenen. Het slotakkoord was voor Thijs, waar hij zijn eerste schot nog verdedigd tegen kreeg was zijn daaropvolgende schot wel raak en een korte kans door inspringen van zijn tegenstander zette de 5-13 neer. In de laatste minuut wist synergo nog eenmaal te scoren maar meer dan een doelpunt voor de statistieken werd het dan ook niet.

Om de wedstrijd samen te vatten in een zin: Niet groots spelen, toch ruim winnen.  En dat is nog altijd beter dan andersom.