SEV maakt het Hemur Enge lastig

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was het geen makkelijke wedstrijd. Zeker de eerste helft kreeg het eerste van Hemur Enge het maar niet voor elkaar om een gat van twee doelpunten te slaan. Net op het moment dat Danielle door middel van een korte kans de 6-4 binnen schoot, kreeg datzelfde vak direct een doelpunt tegen vanwege een strafworp. Helaas bleef het niet bij 1 doelpunt, maar schoot SEV ook een afstandschot raak waardoor de stand weer op 6-6 kwam. Gelukkig wist Wim in de laatste minuut voor de rust de korf nog te vinden waardoor hij Hemur Enge met 7-6 de rust in liet gaan.

In de rust werd er het nodige gezegd over de verdediging, aangezien daar vooral in het ene vak de zwakte lag. Datzelfde vak had vlak voor rust ook wat meer moeite met het vinden van de korf. De eerste minuten na rust was dat niet veel anders, aangezien zij pas na 8 minuten wisten te scoren door een doorloopbal van Danielle. Met een stand van 8-8 leek Hemur Enge alles eindelijk onder controle te krijgen. Vanaf dat moment wist de aanval zich te herpakken door een vrije bal van Wim en een afstandschot van Danielle en hield de verdediging de boel goed dicht. Ook het andere vak leek geen moeite te hebben om te scoren, waarmee Hemur Enge SEV ver achter zich liet met een einduitslag van 14-8.

Het eerste maakt zich nu op voor de laatste wedstrijd van het veldseizoen, de wedstrijd waar het allemaal om draait. Concurrent OJC ’98 uit Tilburg, die net als Hemur Enge 10 punten wist te pakken in 5 wedstrijden. En natuurlijk gaat het eerste van Hemur Enge voor winst, want dit smaakt naar meer. Hoewel het doel was om in de top 3 te eindigen zullen zij er alles aan doen om na de zaal alsnog het kampioenschap te kunnen vieren.

Doelpunten: Wim-Martijn Hilligehekken 5, Danielle Meerwijk 4, Tim van Mourik 2, Kim van Lienden 1, Hanneke Jansen 1 & Nanne van Ginkel 1