Regenachtige overwinning voor Hemur Enge

Amerongen – De door Technivorm gesponsorde korfballers uit Amerongen hebben zich op een regenachtige Burgwal standen weten te houden tegen SGV 1.  Hoewel het geen doelpuntrijk duel was, was het zeker een aantrekkelijk en sportieve ontmoeting tussen beide ploegen.

Hoewel Hemur Enge moeizaam uit de startblokken kwam, konden de Amerongers een magere voorsprong wel vast houden. Helaas moest Lisanne Bode haar laatste wedstrijd voortijdig beëindigen, maar we zien haar na haar zwangerschap weer terug op de Burgwal. Gelukkig werd zij uitstekend vervangen door Linda Nell.

Met een 6-4 voorsprong werd de droge kleedkamer opgezocht, waar de nodige tactische aanwijzingen werden uitgewisseld. Na de rust werd het verschil met SGV naar drie doelpunten gebracht, maar Hemur Enge wilde het verschil graag uitbreiden om de wedstrijd definitief te beslissen. Lars Wintermans en Fons Gerritsma werden ingebracht om gebruik te maken van hun snelheid en afronding. Toch was het SGV die volledig terug wist te komen in de wedstrijd.

In de laatste minuut wisten zij de stand zelfs weer gelijk te trekken, hetgeen Hemur Enge zeker niet op gerekend had. Gelukkig wist Simone Peterman haar tegenstander te passeren en de stand op 10-9 te brengen. In de laatste aanval probeerde SGV nog een doelpunt te forceren, maar dankzij een uitstekend voorverdedigend damesduo maakte de aanvallende heren geen kans.

Volgende week treft Hemur Enge de studenten uit Wageningen. De korfballers van Débaldérin wisten nog geen wedstrijd te winnen, maar gezien het resultaat tegen de laatste studentenploeg mag ook Hemur Enge deze jonge ploeg zeker niet onderschatten. Gelukkig mogen zij ook moed putten uit het feit dat de heren uit de A zich zeer kranig hebben verweerd in het senioren geweld.