Oost-Arnhem A3 vs Hemur Enge A1

Een wedstrijd met twee gezichten deze zaterdag op bezoek in Arnhem. Waar de eerste helft het spel van HE het aangluren niet waard was, zo spectaculair was het in de 2e helft.

HE begon de wedstrijd met de opvatting dat er wel eventjes gewonnen zou worden hier. Die opvatting bleek echter geheel misplaatst want Hemur Enge had de gehele eerste helft bar weinig te vertellen.  Veel gebeurde er niet in de openingsfase van de wedstrijd en met name aan HE-zijde. Passes kwamen niet aan, de bal werd veelal na 1 schotpoging al door de tegenpartij afgevangen en de wil om deze wedstrijd te willen winnen was in Amerongen achter gebleven.  Na een minuut of 10 kreeg HE de rekening daarvoor gepresenteerd, 1-0 van afstand. Een zeldzame goed uitgevoerde aanval van HE zorgde via Koen nog voor de 1-1 maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Niet dat Oost-Arhnem sprankelend korfbal speelde maar was wel veel feller in de duels, creëerde veel meer kansen en gaf een duidelijk signaal af dat HE hier niks cadeau zou krijgen. Het rustsignaal was deze jaargang nog nooit zo welkom geweest voor zowel spelers als coaches. Inmiddels keek HE wel tegen een 4-1 achterstand aan.

Tijdens de bespreking zijn er geen lieve woorden gevallen. Als coaches Van Mourik en Hilligehekken zes wissels tot hun beschikking hadden hadden er de 2e helft zes nieuwe mensen in het veld gestaan want op een uitzondering na speelde iedereen onder zijn/haar kunnen. Het bleef echter bij een dubbele wissel. Beide coaches eisten in de 2e helft felheid, beleving, wil om te winnen en een hoger tempo. Het enige positieve was dat HE ‘slechts’ met 4-1 achter stond en nog 35 minuten had om daar verandering in te brengen.

Dat bleek niet aan dovemansoren gericht want er kwam een heel ander HE uit de startblokken de 2e helft. Er werd tempo gedraaid, de rebound werd vaker dan eenmaal afgevangen en er werden goede kansen gecreëerd. De in het veld gekomen Anouk Ruitenbeek liet zich direct gelden door van afstand de 4-2 te scoren. OA was nog niet van de wijs en maakte vlot daarna de 5-3. Aniek, inmiddels ook bij de les maakte na slim wegtrekken vanuit de korf voor de 5-3. Aanvoerde Pieter mocht aanleggen vanaf de strafworpstip en waar hij even daarvoor nog miste faalde hij bij deze poging niet, 5-4.

OA scoorde nog de 6-4 en achteraf bleek dat het laatste wapenfeit van deze ploeg en was het HE die de westrijd controleerde. Lars ook ingevallen in de 2e helft liet zien hoe het moest, 6-5 van afstand. Kort daarna was het wederom Lars die scoorde met een doelpunt waar de benaming nog voor uitgevonden moet worden maar tellen deed de goal wel, 6-6. Pieter mocht voor de derde maal aanleggen vanaf de stip en voor de 2e maal viel deze door het plastic, 6-7. Anouk Ruitenbeek en Lars pikten beide nog een doelpuntje mee tegen het einde van de westrijd, 6-9 maar het slotakkoord was voor Aniek die vanaf de stip de eindstand bepaalde op 6-10.

Een wedstrijd van uitersten is de conclusie die getrokken kan worden, de 1e helft was gewoon droevig om naar te kijken en van te worden en de 2e helft was juist een genot om naar te kijken. Zaak voor beide coaches om de neuzen aankomende wedstrijd vanaf minuut 1 dezelfde kant op te krijgen zodat er niet weer achter de feiten aangehold hoeft te worden.

Waar het leek dat HE de deksel op hun neus zou krijgen deze zaterdag bleek de ploeg uit Arnhem voor de Amerongers uiteindelijk toch geen brug te ver. Tot de volgende keer.