Hemur Enge wint van Kesteren

AMERONGEN – zaterdag 3 februari vond in de Allemanswaard in Amerongen een sportieve korfbalontmoeting plaats tussen Hemur Enge 1 en Kesteren 3. De eerste confrontatie tussen deze teams was een pittig potje voor Hemur Enge, maar deze keer stonden ze tegenover een zeer sportieve en leuke tegenstander die de hele wedstrijd bleef strijden voor een mooie wedstrijd. Hemur Enge toonde echter hun ware kracht door middel van snel en goed samenspel, iets wat de afgelopen weken wat ontbrak. Het resultaat was een overwinning voor Hemur Enge, die met vertrouwen vooruit kijken naar hun volgende uitdaging tegen MIA 9 in Amersfoort.

Het was een doelpuntrijke wedstrijd waarin Hemur Enge al snel de leiding nam. Diane opende de score met een kort schot onder de korf, maar Kesteren antwoordde snel met een doelpunt van hun dame, waardoor de stand gelijkgetrokken werd. Vervolgens liet Hemur Enge zien wat ze in huis hadden, met prachtige doelpunten van Lisanne, Jeroen, Clarissa en Erwin, die de voorsprong uitbouwden tot 8-1. Kesteren wist nog een doelpunt te maken voordat de rust aanbrak, maar de stand was duidelijk in het voordeel van Hemur Enge met 9-2. In de rust kwam Sofie het veld in voor Kyra, waar Kyra kampte met een pijnlijke schouder.

Tijdens de eerste helft viel het spel van Philip op; hij was continu aanspeelbaar voor het andere vak, waardoor Hemur Enge hun aanvallen snel en efficiënt kon opzetten. Daarnaast toonde Peter zich als een ware verdedigende kracht, met een strakke en effectieve verdediging die het Kesteren moeilijk maakten om tot scoren te komen.

Na de rust bleef Hemur Enge dominant, met doelpunten van Philip, Diane, Jeroen en Erwin die de voorsprong verder vergrootten. Halverwege de tweede helft werd Philip vervangen door Dajo, die direct zijn stempel drukte op het spel met zijn snelheid en behendigheid. Samen met Erwin zorgde zij nog voor verdedigend spektakel. Hoewel Kesteren nog enkele punten wist te scoren, was het Hemur Enge dat de wedstrijd stevig in handen had. Erwin toonde zijn klasse met een aantal prachtige afstandsschoten en strafworpen, terwijl Jeroen en Diane ook hun stempel drukten op het spel met doelpunten uit diverse posities. De uitstekend leidende scheidsrechter, René, sloot de wedstrijd af met een overtuigende overwinning van 22-7, waarbij ze hun publiek trakteerden op een spektakel van snel en effectief korfbal.

Het was duidelijk dat Hemur Enge veel sterker is als er met de juiste positieve energie wordt gespeeld en en de door Technivorm gesponsorde spelers kijken nu al uit naar de volgende uitdaging tegen MIA 9, een team waar ze eerder tegen speelden en goede sportieve herinnering aan hebben.

Doelpunten: Erwin 6, Jeroen 6, Diane 3, Lisanne 3, Clarissa, Kyra, Peter & Philip