Hemur Enge wint ook van MIA

AMERONGEN – Op een mooie korfbalmiddag betraden de door Technivorm gesponsorde spelers van Hemur Enge 1 voor de derde keer aan tijdens de zaalcompetitie. Ditmaal was de eigen hal het decor.

Afgelopen zaterdag was het negende team van MIA de tegenstander. Een aantal nieuwe spelers uit Doorn was al bekend met deze tegenstander, dus bij de voorbespreking werd dit uitvoerig besproken. Dit bleek echter een beetje overbodig, want het was een totaal ander team. Hemur Enge was wel vastberaden om hun ongeslagen reeks voort te zetten, en met een overweldigende inzet wisten ze deze middag hun derde overwinning van het seizoen te behalen.

Het startsignaal klonk en de wedstrijd ging van start. MIA opende de score met een doeltreffende doorloopbal van hun dame, maar de “gele” lieten zich niet ontmoedigen. Kort daarop bracht Peter de stand weer in evenwicht met een knap kort kansje, waarna Jochem met een overtuigend afstandschot de voorsprong voor de thuisploeg opleverde.

Het eerste team van Hemur Enge bouwde gestaag aan hun voorsprong. Erwin voegde een nieuw punt toe met een krachtig afstandschot, gevolgd door een indrukwekkende omdraaibal van de MIA-dame. Clarissa, met haar eerste doelpunt van het seizoen, vergrootte de voorsprong met een doeltreffende doorloopbal. Erwin, Lisanne en Peter breidden de voorsprong verder uit met afstandsschoten en korte kansen. Als het zo wordt gelezen lijkt het een voorspoedige eerste helft te zijn geweest, maar de 6-2 heeft zeker 15 minuten op het scorebord gestaan. Gelukkig had de verdediging de zaken goed op orde, waardoor het aanvalsvak alle kans kreeg om te scoren te komen.

Na een intensieve eerste helft ging het team de rust in met een comfortabele voorsprong van 8-4.

De tweede helft begon met MIA die de druk verhoogde en enkele snelle doelpunten maakte, waaronder een strafworp en een vrije bal. Maar de geelhemden hielden stand en Lisanne bracht met een afstandschot het verschil weer naar drie punten.

In het tweede deel van de wedstrijd toonde Hemur Enge hun dominante spel. Diane, Clarissa, Rob, en opnieuw Lisanne voegden allemaal doelpunten toe aan het totaal. Het team bouwde gestaag voort aan hun voorsprong, met een reeks doelpunten, waaronder een fraaie doorloopbal van Diane en een kort schot van Jeroen.

MIA bleef strijden en voegde nog enkele doelpunten toe aan hun score met een strafworp en een afstandschot. Desondanks kon de thuisploeg de voorsprong behouden, en Lisanne sloot de wedstrijd af met een prachtige doorloopbal, wat resulteerde in een eindstand van 16-8 in het voordeel van Hemur Enge.

Met deze overtuigende overwinning kijken de “gele” nu uit naar de volgende uitdaging, waarin ze volgende week in Ede zullen spelen tegen Reehorst ’45.

Doelpunten: Lisanne 5, Clarissa 2, Diane 2, Erwin 2, Peter 2, Jeroen 1, Jochem 1, Rob 1