Hemur Enge start slecht, maar neemt punten mee naar huis

Westerhaar-Vriezenveensewijk – Afgelopen hervatte Hemur Enge het tweede deel van de veldcompetitie met een overwinning op SDO. Het waren een behoorlijk aantal kilometers en zeker de eerste fase van de Amerongers van niet best, maar toch ging de ploeg van Arjan de Wit naar huis met een 9-13 overwinning.

Na een week vol regen en koud mocht er over weer zeker niet geklaagd worden, onder het genot van een lekker zonnetje floot de prima leidende arbiter in. Helaas keek Hemur Enge al snel tegen een achterstand aan, welke eigenlijk tot de laatste minuut voor de wedstrijd in stand bleef. Net voor rust wist Hemur Enge een aansluitingstreffer te maken, 8-7.

Na rust duurde het lang voordat het eerste doelpunt viel, beide ploegen wisten de kansen niet te verzilveren. Pas na een aantal minuten in de tweede helft scoorde de thuisploeg vanuit een strafworp. Hierna waren het de Amerongers die het heft in handen namen. Hemur Enge kwam vrij makkelijk naast het team uit Westerhaar, 9-9. Daarna ging de uitploeg erop en erover en liep uit naar 9-11. Daarna probeerde SDO het gaatje wel te dichten, maar ze leken niet bij machten op het slimmer spel van Hemur Enge tegen te houden. Hemur Enge wist zelf hun voorsprong nog uit te breiden, hetgeen de wedstrijd definitief op slot gooiden: 9-13.

Hemur Enge speelde eigenlijk een prima tweede helft en leken de eerste minuten nog last te hebben van de kilometers. Maar in de tweede helft herpakte te ploeg zich prima en wist met overtuiging de winstpunten mee naar huis te nemen. Zaterdag 14 april houdt Hemur Enge het dichterbij, de Amerongers mogen dan op bezoek bij de buurtjes uit Doorn. KCD kende een prima hervatting van het veldseizoen met een overwinning op de concurrent van Hemur Enge, Hebbes.