Hemur Enge onderuit tegen Koveni

Nieuwegein – Terwijl de tweede helft van de wedstrijd tegen Koveni goed te noemen was, waren de eerste minuten van de wedstrijd niet om over naar huis te schrijven. Toch doen we het…

Hemur Enge wist dat er voor de kerstdagen nog twee pittige potjes op het programma stonden. Er werd al gewonnen van titelkandidaat Arena, maar nu moest de ploeg van Arjan de Wit aantreden tegen Koveni 1. Hemur Enge begon dramatisch aan de wedstrijd en keek al naar snel tegen een 7-0 achterstand aan. Voor de rust herstelde het wedstrijdbeeld zich enigszins, maar in de rust werd terecht gezegd: “We laten ons toch niet naar huis sturen als kleine kinderen!”.

Deze boodschap werd begrepen en Amerongers wisten zich na de rust goed te herpakken. Helaas niet goed genoeg om de punten mee naar huis te nemen, maar wel om een redelijk goed gevoel aan de wedstrijd over te houden. Met een eindstand van 14-11 kon de ploeg toch redelijk tevreden zijn, zeker in het licht van het feit dat de Nieuwegeinse ploeg de arbiter in de laatste fase van de wedstrijd wel een beetje nodig had om het zadel te blijven.

Na de wedstrijd werd er natuurlijk hevig gediscussieerd over het verlies, want Hemur Enge had zeker aanspraak kunnen maken als het gespeeld zou hebben zoals in de tweede helft. Maar de ploeg moet ook realistisch zijn, want Koveni was gewoon scherper, traint meer en wil ook meer vechten voor de promotie. Zaak voor Hemur Enge om meer te geven wanneer zij Koveni in eigen huis mogen ontvangen.

De kerstdagen worden opgezocht met een gedeelde eerste positie in poule 4C, na de vakantie hervat Hemur Enge de competitie tegen SEV uit Zelhem.