Hemur Enge onderuit in Utrecht

Utrecht – Neem een zeer matig Hemur Enge 1 en zeer gretig Hebbes 1 en je krijgt een einduitslag van 14-13 in het voordeel van de studenten.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, de Amerongers haalden hun niveau niet en kwam vrijwel direct op een achterstand en liepen  achter de feiten aan. Hebbes ging veel efficiënter met hun kansen om en daarom gingen zij ook met een kleine voorsprong te rust in.

Na de rust – en twee wissels – leek Hemur Enge even kort op te leven en de Amerongers wisten de eind gelijk te trekken. Echter deze opleving was van korte duur. De wedstrijd zakte weer in en de studenten wisten het verschil zelfs op 3 te brengen. Coach de Wit probeerde de wedstrijd nog te keren, met nog 3 wissels. (dankzij de nieuwe regels) Maar het mag niet meer baten. In de eindfase kwam Hemur Enge nog terug, maar het gat werd te laat gedicht. Hierdoor bleef de stand steken op 14-13.

Een terechte uitslag want de studerende korfballers uit Utrecht waren simpelweg beter in de afronding. In de laatste minuten was Hemur Enge de sterkere partij, maar door pech in de afronding kwam deze opleving te laat.

Volgende week ontvangt Hemur Enge de koploper KIOS. Ook KIOS verspeelde afgelopen zaterdag punten door een gelijkspel tegen SDO. Maar Hemur Enge weet dat KIOS zeer veel doelpunten kan maken, een mooie sportieve uitdaging dus.