Hemur Enge herpakt zich in de tweede helft

Amerongen – Voor Hemur Enge stond op een onbekende tegenstander op het programma. De korfballers uit Westerhaar waren naar Amerongen afgereisd om daar het korfbalseizoen officieel af te trappen. Hemur Enge kende een slechte eerste helft, maar wist zich na de thee te herpakken.

Hemur Enge opende de wedstrijd, maar SDO antwoordde met 3 doelpunten op rij waardoor Hemur Enge al snel tegen een 1-3 achterstand aankeek. Hemur Enge bleef wel knokken, maar liet geen goed korfbalspel zien. Hierdoor hield SDO hun voorsprong in stand: 4-7.  Met de rust in zicht leek Hemur Enge beter in hun spel te komen en bracht de achterstand terug tot 7-8.

Na de hervatting van de wedstrijd kwam Hemur Enge direct op gelijke hoogte. Hemur Enge liet ook beter spel zien dan in de eerste helft, waardoor de thuisploeg kon uitlopen naar 12-10. Hemur Enge bleef het zichzelf echter wel moeilijk maken waardoor SDO ook wel aan kon haken. Maar nadat zij de stand nog gelijk konden trekken met 13-13, gaven de Westerharen zich gewonnen. De arbiter floot af bij een eindstand van 16-13.

Over de eerste helft kon Hemur Enge niet tevreden zijn, maar de ploeg revancheerde zich prima in de tweede helft. Volgende week gaat Hemur Enge 1 kilometers maken door af te reizen naar Borne. Daar wacht wederom een onbekende tegenstander, Groen Zwart 1.