Hemur Enge de sterkste in Derby

Amerongen – Met een 13-7 overwinning mag ook ditmaal Hemur Enge zichzelf de sterkste noemen in de eerste editie van de Heuvelrugderby van dit korfbalseizoen. Hemur Enge moest het doen zonder Danielle Meerwijk, maar zij werd zeer goed vervangen door Judith Heikamp.

Hoewel Hemur Enge vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk de betere partij was, kwam het moeilijk tot scoren. De Amerongers lieten KCD hierdoor continue aansluiten, terwijl de wedstrijd al veel sneller had kunnen worden beslist. Met de ruststand van 6-5 was de ploeg misschien wel niet tevreden, maar er was wel een gevoel dat de door Technivorm gesponsorde korfballers de wedstrijd onder controle hadden.

Na de rust werd Tim van Mourik – welke net voor de thee een ijsbeentje had mogen ontvangen – vervangen door René Nell. Hemur Enge begon de tweede helft veel scherper dan waar het in de eerste helft was geëindigd en liep dankzij mooie aanvallen vlot uit op KCD. De korfballers uit Doorn lieten dit ook toe, want echte tegenaanvallen werden niet meer opgebouwd. Hun keuze om de grenzen van het fysieke spel op te zoeken was dan ook curieus, maar de scheidsrechter bestrafte dit op de juiste momenten.

Bij het laatste fluitsignaal van de uitstekende leidende arbiter stond – gezien de weersomstandigheden – een prima uitslag op het scorebord. Hoewel de ploeg natuurlijk meer op doelpunten had gehoopt dan de iets wat magere uitslag van 13-7.

Volgende week reist Hemur Enge naar Utrecht om daar de degens te kruizen met de korfballers van de studenten vereniging Hebbes. De wedstrijd start om 15.30 uur in Utrecht.