Week van de scheidsrechter

Hemur Enge blijft punten pakken

Amerongen – Hoewel het voor de ploeg van trainer Arjan de Wit geen hoofddoel is, draait het vlaggenschip van Hemur Enge nog steeds mee om de herfsttitel. Ditmaal trof Hemur Enge de studenten uit Wageningen op eigen veld. De Amerongse korfballers werden door coach de Wit goed gewaarschuwd voor Débaldérin. De studenten staan dan wel op dit moment laatste in de poule, maar zetten wekelijks weer hoge uitslagen neer.

Terwijl Hemur Enge doorgaans moeite heeft met de start van de wedstrijd, schoten de Amerongers van het startblok. In een mum van tijd stond er een 5-1 voorsprong, waar ieder lid van het aanvalsvak had gescoord, in ook nog eens vijf aanvallen. De ploeg leek het zelf bijna van de schikken, want de overige tijd van de eerste helft stond ook in het teken van de het niet benutten van de kansen.

Toch prijkte er een puike voorsprong van 11-5 op het scorebord bij aanvang van de rust. Prima uitgangspositie voor de tweede helft, wetende dat de voorsprong al veel groter had kunnen zijn.

De boodschap om minimaal de twintig doelpunten te halen werd dan ook goed begrepen. Kansen waren in genoeg, afronding had beter gekund. Toch mag je met een 21-12 eindstand zeker tevreden zijn.

Volgende week reist het eerste team van Hemur Enge af naar Berkel-Enschot om daar de degens te kruizen met OJC’98.  De Brabanders zijn de directe concurrent van Hemur Enge en lieten afgelopen zaterdag punten liggen tegen Hebbes. Kans voor Hemur Enge om de herfsttitel veilig te stellen en kans te maken op een mooie eindklassering in de voorjaar van 2017.

Doelpunten: Kim van Lienden 4, Jeroen Bode 3, Lisanne Jansen 3, Danielle Meerwijk 3, Erwin Reede 3, René Nell 3 en Simone Peterman 2.