Hemur Enge behaalt overtuigende overwinning op Wageningen

AMERONGEN – Op zaterdag 2 maart 2024 werd de sporthal van de Allemanswaard in Amerongen weer het toneel van korfbalspektakel, toen de teams van Hemur Enge 1 en Wageningen 8 elkaar troffen. De eerste ontmoeting tussen deze teams had al laten zien dat er een goede sfeer heerste, en ook deze keer was dat niet anders. Wageningen 8, een jong team met veel potentie, moest echter enkele heren missen, waardoor Hemur Enge een lichte fysieke voorsprong leek te hebben.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stilgestaan bij het overlijden van ons ere-lid Henk Peeneman.

De eerste helft verliep enigszins stroef voor de thuisploeg. Wageningen 8 wist goed weerstand te bieden en Hemur Enge wist moeilijk te scoren te komen. Toch wisten de spelers van Hemur Enge zich te herpakken in de tweede helft.

De openingstreffer kwam op naam van Hemur Enge, met een prachtig afstandsschot van Philip dat het publiek in vervoering bracht. Lisanne voegde daar snel een tweede doelpunt aan toe met een soepele doorloopbal. Echter, Wageningen liet zich niet intimideren en kwam snel terug met twee doelpunten, waardoor de stand gelijk werd getrokken.

Maar Hemur Enge bleef gefocust en vastberaden. Met indrukwekkende afstandsschoten van Jochem en Erwin, gevolgd door een strafworp van Lisanne en Erwin, namen ze een comfortabele voorsprong van 9-5 bij het rustsignaal.

Na de rust zette Hemur Enge hun dominante spel voort. Met doelpunten van Diane, Lisanne, Erwin, Jochem en nogmaals Diane bouwden ze hun voorsprong gestaag uit, terwijl de verdediging van Hemur Enge sterk bleef staan en weinig ruimte gaf aan de tegenstander.

Hoewel Wageningen af en toe nog tegen wist te scoren, was het duidelijk dat Hemur Enge de bovenliggende partij was. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten met een eindstand van 23-9 in het voordeel van Hemur Enge.

Met deze overtuigende overwinning op zak kijken de spelers van Hemur Enge nu vol vertrouwen uit naar hun volgende uitdaging tegen het sterke Animo. Tijdens de vorige ontmoeting was Animo de bovenliggende partij, maar Hemur Enge hoopt ditmaal een betere pot neer te kunnen leggen.

Doelpunten: Erwin 6, Lisanne 6, Jeroen 3, Jochem 3, Diane 2, Judith, Ilse, Philip