Hemur Enge A1 vs Synergo A3

Zaterdagochtend in alle vroegte stond de return van de wedstrijd van vorige week op het programma. Gezien de uitslag van vorige week zou deze wedstrijd niet al te veel problemen moeten opleveren. Niets bleek echter minder waar. Het onganse tijdstip had blijkbaar niet alleen uitwerking op de coaches maar tevens op het achttal van HE. Hoewel HE het betere van het spel had grossierde het in het missen van kansen. Het duurde dan ook tot de 13e minuut voordat het eerste doelpunt viel. Voor HE echter aan de verkeerde kant. Onattent verdedigen zorgde voor de 0-1 op het scorebord.
Het antwoord van HE kwam uit de handen van Vera, een schot van afstand betekende de 1-1. Slap verdedigen van de HE-heren zorgden voor de 1-2 en niet lang daarna voor de 1-3. Deze stand stond zo een poosje op het scorebord totdat Kelvin van afstand voor de aansluitingstreffer tekende. Sam anticipeerde goed op de het diepgaan van Vera die de daaropvolgende doorloopbal door de korf wist te werpen en daarmee de stand gelijk trok, 3-3. Met die stand werd de kleedkamer opgezocht. Spelers en coach konden dan ook zeker niet tevreden zijn.

Dat er uit een ander vaatje getapt moest worden de 2e helft was duidelijk. Maar dat vaatje kwam blijkbaar wel uit dezelfde slijterij want het spel werd er niet beter op. Sommige heren zaten niet lekker in de wedstrijd en dat resulteerde in de 3-4 vlak na rust. Een als heer spelende dame die in het veld was gekomen na rust zorgde van afstand voor een 3-5 achterstand. En tot overmaat van ramp miste Sam ook nog een strafworp. Die gemiste strafworp maakte Sam echter goed door attent te reageren bij de achterlijn waar zijn tegenstander de bal binnen hield, Sam hem kon oppakken en middels een een-tweetje met Avelon van achter de korf afrondde.

Waar Avelon even daarvoor nog de assist verzorgde was ze nu zelf trefzeker en maakte dat HE weer op gelijke hoogte kwam met Synergo, 5-5. Vanaf dit moment kreeg HE eindelijk een beetje schwung in het spel. Koen miste zijn strafworp maar gooide deze in 2e instantie alsnog door de korf. In de aanval daarop gooide dezelfde Koen van afstand de 7-5 door de mand en stond HE eindelijk aan de goede kant van de score. Avelon mocht de 8-5 en de 9-5 met haar IMG-20150426-WA0011derde(!) doelpunt op haar palmares bijschrijven en het was duidelijk dat HE ging winnen.

Synergo wist tussendoor nog eenmaal te scoren maar het slotakkoord was voor HE. Femke, inmiddels ook bij de les, schoot de 10-6 binnen en Sam mocht via de strafworpstip de eindstand bepalen, 11-6. Synergo miste nog een strafworp en zodoende kwam deze wedstrijd tot een eind.

Er werd wederom weer gewonnen en de punten bleven in Amerongen wat uiteraard altijd een goed iets is maar verder zal men zich deze wedstrijd niet lang meer herinneren.