Hemur Enge 1 verovert de koppositie

Amerongen – Hemur Enge 1 heeft de koppositie verovert door koploper KIOS’45 in eigen huis te verslaan.

Vanaf de eerste aanval was al duidelijk dat Hemur Enge zeer scherp aan de wedstrijd was begonnen. Een aanval met zeer veel herhalingen resulteerde dan wel niet in een doelpunt, maar KIOS verzuimde om de bal het vak uit te brengen, hetgeen Hemur Enge alsnog aan de 1-0 voorsprong bracht. De toon was gelijk gezet, Hemur Enge wilde zeer graag winnen.

Zoals verwacht maakte KIOS dankbaar gebruik van de extra wissels die sinds dit seizoen mogen plaats vinden, maar deze wisselingen pakte niet uit zoals zij hoopten. Hemur Enge bleef de koploper voor en kon met 7-6 de rust in gaan.

Na de rust liep Hemur Enge vrij gemakkelijk uit en wist het verschil naar vijf doelpunten te brengen. De tegenstanders leken meer bezig met de scheidsrechter dan met hun korfbalspel en hier maakte de Amerongers dankbaar gebruik van.

De wedstrijd leek eigenlijk al beslist, maar toch wisten de korfballers uit Sibculo zich terug te knokken in de wedstrijd. Uit het niets van de ruime voorsprong van Hemur Enge verdampt en stond er een gelijke stand van 13-13 op het scorebord. Gelukkig raakten de door Technivorm gesponsorde korfballers niet in paniek. Via twee afstandschoten brachten zij het verschil weer op twee. Als toefje op de taart bracht een mooi uitgespeelde bal tussen René Nell en Sam Kempe de eindstand op 16-13.

Volgende week treft Hemur Enge 1 de nieuwe medekoploper SGV 1. Hemur Enge treft SGV bijna ieder seizoen met wisselende successen. De korfballers uit Culemborg hebben een leuke en goede ploeg, welke het Hemur Enge vorig seizoen niet makkelijk hebben gemaakt. Maar wanneer Hemur Enge de scherpte van deze week mee kan nemen kunnen ook volgende week de punten in Amerongen blijven.