Dalto A4 vs Hemur Enge A1

Deze zaterdag stond de wedstrijd Dalto A4 tegen Hemur Enge A1 op het programma.

Een tegenstander waar nog niet eerder tegen gespeeld was dit seizoen. Er was in de voorbespreking dan ook weinig over het spel van de tegenstander te melden maar wel genoeg over het eigen spel. Geconcentreerd verdedigen, eerst je tegenstander van scoren afhouden en dan pas de bal zien te veroveren. Aanvallend zorgvuldig naar elkaar over spelen maar wel op tempo luidde het devies. Deze informatie was niet aan dovemans oren gericht want vanaf de eerste minuut zat HE bovenop er bovenop. De bal werd binnen de korsten keren onderschept in de verdediging en naar de aanval gebracht. Deze aanval creëerde een aantal goede mogelijkheden om te scoren maar wist geen doelpunt te verzilveren. Het verdedigingsvak stond echter solide en vaak was de bal dan ook na een doelpoging van Dalto voor HE.
Waar Dalto veelal maar 1 kans kreeg om te scoren stelde HE daar minimaal 3 tegenover waardoor het eerste doelpunt dan ook niet lang kon uitblijven. En dat deed het dan ook niet. Een volgende doorloopbal werd door een HE dame afgerond en de ban was gebroken. De 0-2 liet daarna niet lang op zich wachten. De 2e aanval van HE ging door waar de eerste mee was begonnen en wist de score uit te breiden naar 1-3. Het hoge niveau werd gedurende de gehele eerste helft gehandhaafd wat resulteerde in een aantal fraaie doelpunten waaronder een doorloopbal met 1 hand van een HE-heer als hoogtepunt. De kleedkamers werden opgezocht met een 3-7 tussenstand in het voordeel van HE.

Dat Dalto instructies had gehad in de rust werd snel duidelijk in de 2e helft. Het voorkomen van de aangeef van HE. Fel voorverdedigen en inzakken op de aangeef werd dan ook veelvuldig door de tegenstander uitgevoerd. HE had hier duidelijk moeite mee wat tot gevolg had dat de tegenstander veel de bal wist te onderscheppen of HE dwong schoten van grote afstand. Hoewel de concentratie niet verslapte in de verdediging wist Dalto langzaam maar zeker dichterbij te komen qua score. Waar Dalto 4x wist te scoren in de eerste 20 minuten van de  2e helft lukte het HE niet ondanks toch een aantal goede mogelijkheden. De wedstrijd kantelde en Dalto kwam met 7-7 op gelijke hoogte. Een overtreding op een doorgebroken HE-dame werd terecht bestraft met een strafworp en deze werd feilloos door de korf geworpen door dezelfde dame. Dat was het juiste zetje dat HE nodig had want daarna wist Dalto niet meer te scoren waarbij gezegd moet worden dat het geluk soms wel aan HE-zijde stond met ballen die net goed vielen voor Dalto. Na nog 2 scores en een kort afstandschot zonder vang betekende de 7-10 en het was duidelijk dat HE dit niet meer uit handen ging geven. De consequent fluitende scheidsrechter floot af bij een 7-11 eindstand en de tweede overwinning na het zaalseizoen was een feit.

HE speelde een uitstekende wedstrijd waarbij felheid, concentratie, verzorgd spelen en voor elkaar werken de basis vormden voor deze overwinning.

Iedere speler zonder uitzondering haalde een hoog spelniveau hetgeen de coach zeer tevreden stemde.
Als deze lijn door kan worden getrokken voor de aankomende wedstrijden kunnen er nog mooie dingen gaan gebeuren.