Hemur Enge & DKOD delen de punten

RENKUM – Op zaterdag 27 september vond de eerste ontmoeting tussen de koploper DKOD 2 en uitdager Hemur Enge 1 plaats. Deze ontmoeting tussen de nummer 1 en nummer 2 van de poule beloofde vuurwerk, met beide teams vastbesloten om hun stempel te drukken.

Hemur Enge 1 begon met een knal, dankzij een strafworp die Diane wist te benutten, gevolgd door een razendsnelle score van dezelfde speelster. DKOD 2 toonde echter veerkracht en trok de stand gelijk met twee doelpunten op naam van hun jonge talenten.

De eerste helft verliep helaas een beetje rommelig waardoor Hemur Enge verzaakte om te scoren en hierdoor DKOD in het zadel hielp. Hier wist DKOD met een minimale voorsprong van 5-4 de rust in te gaan, ondanks een enkele knap uitgevoerde actie van Diane en een scherp uitgevoerde vrijebal van Erwin.

Na de rust bleef de intensiteit hoog, met beide teams vastberaden om de overwinning binnen te slepen. DKOD behield de leiding, maar Hemur Enge bleef druk uitoefenen en vocht zich telkens weer terug in de wedstrijd, mede dankzij enkele belangrijke doelpunten van Philip, Sofie en Lisanne.

De laatste minuten van de wedstrijd waren voor – de door Technivorm gesponsorde korfballers – de beste; ze kwamen weer helemaal terug in de wedstrijd. Even leek het er zelfs op dat Hemur Enge nog met de winst naar huis zou kunnen gaan, want DKOD lag op zijn rug. Echter, dit was ook het signaal dat de wedstrijd maar snel ten einde moest worden gebracht.

Hierdoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel met een eindstand van 13-13. Een mooi herstel voor Hemur Enge, hoewel het eigenlijk scherper en verzorgder had moeten beginnen, dan was het waarschijnlijk niet in de problemen gekomen.

Doelpunten: Diane 7, Philip 2, Brian, Erwin, Lisanne & Sofie