Victum B2 – Hemur Enge B1

Zaterdagmorgen 08.00 uur verzamelen wij bij de sporthal omdat we om 09.00 uur in Houten tegen Victum B2 moeten spelen. Wie verzint er nou zoiets, wat een tijd op je vrije zaterdag. Een inhaalwedstrijd die niet later gepland kon worden, omdat deze wedstrijd eerder niet door kon gaan vanwege het feit dat enkele spelers destijds bij een ander team moesten invallen. Jammer dat dit moest, maar klasse dat iedereen bereid is, om de open gaten in te willen vullen, door in te vallen bij andere teams. Fijn dat jullie zo elkaar willen helpen. En dat geldt natuurlijk voor alle jeugdteams.
Ondanks het vroege tijdstip waren er in ieder geval genoeg Hemur Enge fans om als toeschouwer mee te gaan. Het was de kampioenswedstrijd van Victum, maar ook Hemur Enge kon, als er zou worden gewonnen, in punten gelijk komen met Victum en dus gezamenlijk kampioen worden. In Houten werden we geconfronteerd met een actueel maatschappelijk probleem. De sporthal en kantine van Victum was in gebruik om oorlogsvluchtelingen te huisvesten. Ons kopje koffie werd vanuit het magazijn geschonken. Helemaal niet erg natuurlijk, als je dit vergelijkt met de vreselijke omstandigheden waarin deze oorlogsvluchtelingen hebben gezeten. Maar het blijft een vreemde situatie, wij die in vrijheid onze sport kunnen beoefenen en letterlijk naast het veld, mensen die noodgedwongen huis en haard moesten ontvluchten en niet weten wat hun toekomst zal zijn.
Ja en nu die wedstrijd nog. Nou ik kan zeggen: het was een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Gewoon erg leuk om naar te kijken en er werd goed gespeeld. Natuurlijk het kan het altijd beter en er worden foutjes gemaakt, maar het belangrijkste is dat we er plezier in hebben. En als je de wedstrijd hebt gezien, dan weet je het zeker; dit team is een echt goed team! Het kampioenschap zat er niet in, daarvoor was Victum toch wel iets te goed. Maar wat knap dat jullie zo goed tegenstand boden. Na 30 minuten (en 30 seconden ;-)) stond het 3-3. Het is dat de gelijkmaker in de extra tijd werd gemaakt, anders zouden we met voorsprong de rust in zijn gegaan. Wie weet hoe dan de wedstrijd was gelopen.
In de tweede helft, nadat er wat omzettingen gedaan in het team van Victum, liepen ze van ons weg. We bleven echter goed weerstand bieden en echt ver weglopen, zoals in de vorige wedstrijd tegen Victum in Amerongen, lukte nu niet. Hierdoor bleef het een spannende en leuke wedstrijd. Wat hebben jullie goed gespeeld. Uiteindelijk is het 11-8 geworden. Geen kampioen, maar een mooie wedstrijd in toch wel rare setting. Victum gaan we in de zaal weer tegenkomen. Twee keer de kans om revanche te nemen. Tegen die tijd zullen de oorlogsvluchtelingen elders zijn ondergebracht en hopelijk voor hen, op een veilige plek.
Frank.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree