Van Lienden: “Winnen doen we met elkaar!”

Voor Hemur Enge zijn het op dit moment spannende tijden, de ploeg bekleedt op dit moment de eerste plek en heeft op 11 maart nog 1 puntje nodig om de titel naar zich toe te trekken.

Kim van Lienden heeft het korfbalspel al met de paplepel naar binnen gekregen. Haar moeder speelde als jongeling al bij Activitas en later bij Hemur Enge en ook zusterlief was al snel op het korfbalveld te vinden. Ook vader Marius is al vele jaren als vrijwilliger bij de vereniging betrokken. Geen wonder dus dan van Lienden nu de ploeg vertegenwoordigd als aanvoerder.

Voor veel van je medespelers komt het meedingen naar de titel als een verrassing. Voor jou ook?

“Nou je mag er nooit op rekenen natuurlijk, maar je kon op het veld al zien dat de weg naar boven hadden gevonden. De trainingsopkomst is ook goed en de derde helft zit ook goed. Dat zijn ingrediënten voor een goed resultaat, maar het winnen bij een teamsport doe je toch met elkaar.”

Is dat het geheim van Hemur Enge? Winnen doe je met elkaar?

“Of dat het geheim is weet ik niet, maar een aantal van ons spelen al jaren met elkaar. Dan heb je een één of twee woorden genoeg. Als ik een bepaalde houding aanneem dan weten een aantal heren al dat ze moeten oplossen.”

Heeft dat ook nadelen?

“Tuurlijk, want soms blijven we te veel hangen in ons houden spelletje. Dit tot frustratie van bijvoorbeeld Ron (trainer). Maar hij blijft wel hameren, totdat we alsnog doen wat hij wilt.”

Wat verschilt jullie van de andere ploegen in de poule?

“Tsja, geen idee. Vaak zijn we net wat fanatieker. Dit hebben we ook wel nodig. En ik probeer hier ook wel het voortouw in te nemen”

Is dit jouw taak als aanvoerder?

“Nee hoor, dit moeten we doen als team en tijdens het spel zijn we allemaal gelijk.”

11 maart treffen jullie SGV, is dit nog spannend?

“Zeker, we zijn er nog lang niet. SGV is een goede ploeg en kent ons ook goed. Altijd een uitdaging, want de ploeg uit Culemborg strijdt altijd door tot het laatste fluitsignaal.”

11 maart kan Hemur Enge de titel definitief naar zich toe trekken. De Amerongers treffen dan SGV in de Allemanswaard. SGV zal er alles aan doen om Hemur Enge van de titel af te houden en staan bekend als een taaie ploeg waar enige ploeg zich weleens in verslikt heeft. Uiteraard – met de steun van alle toeschouwers – zal Hemur Enge er alles aan doen om het kampioenschap binnen te slepen. De wedstrijd start om half 4 in de Allemanswaard.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree