Tweede verrast ook zichzelf

Mistig op de Burgwal’s Morgens stonden al vroeg twee spelers al te overleggen op de Burgwal, welke nog gehuld ging in een dikke laag mist. Het was voorafgaand was het nog maar de vraag of één van twee kon spelen, maar deze verklaarde in ieder geval “fit” te zijn. De blessure van Bertine werd natuurlijk besproken en ook dat ze Eline moesten missen omdat zij moest invallen in het eerste. Gelukkig waren Miranda en Gera bereidt gevonden om hun eigen wedstrijd op te geven en ook Koen van Essen zou ’s middags zijn debuut in het tweede gaan maken. Dit stemde het tweetal wel tevreden.

Keizer Karel 3 passeerde natuurlijk ook de revue. Eén van de heren had zijn huiswerk goed gedaan en wist dat twee oud Hemur Enge-leden inmiddels in dit team zouden spelen. En gezien hun uitslag tegen Arena 2, werd het derde team van Keizer Karel toch wel als een geduchte tegenstander gezien.

Met de drie vervangers binnen de lijnen was het tweede zeker niet verzwakt, maar moest wel spelen in een nieuwe opstelling. Er werd besloten om één vak compleet te houden en om het andere vak “gevarieerdere” te maken. Dit vak had tijdens de eerste helft duidelijk moeite om elkaar te vinden. Er waren wel redelijk wat kansen, maar de aanvallen waren zeer kort en de afronding liet de wensen over. Het verdedigingsvak bleef echter zeer geduldig en hun verdedigingswerk stond gelukkig als een huis.

Met een ruststand van 5-2 was het tweede natuurlijk niet tevreden, maar coach Lisanne probeerde iedereen positief te houden en hield iedereen scherp. In de tweede helft werd het geduld van het verdedigingsvak eindelijk beloond. De doelpunten vielen eindelijk, waardoor Hemur Enge vleugels leek te krijgen. Toen zelfs doorloopballen en vrijeballen hun doel troffen was de buit voor de Amerongers binnen.

Het tweede was dan ook zeer tevreden bij het laatste fluitsignaal van de inval-arbiter toen er een 14-9 overwinning op het scorebord stond. Het tweede komt er hiermee op de derde plek in poule R4E, maar weet dat het nog veel te wisselvallig speelt om deze positie vast te houden. Hopelijk keren de geblesseerde spelers deze week ook weer terug zodat men meer op elkaar ingespeeld raakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *