SKF A4 vs Hemur Enge A1

Een nieuw seizoen is aangebroken en dat betekent dat er weer gekorfbald mag worden. Afgelopen zaterdag stond de eerste krachtmeting op het programma. Vooraf voorspellingen doen over een eventueel resultaat leek haast onmogelijk omdat er een geheel vernieuwde A1 in het veld stond. Van de A van vorig jaar zijn er nog 3 veteranen overgebleven en de gehele B van vorig jaar is overgeheveld. Een gevarieerde mix met uiteen lopende leeftijden en korfbalkennis. Tevens een nieuwe trainer/coach voor de groep in de persoon van Tim van Mourik die samen met hoofdtrainer Wim-Martijn Hilligehekken hun grenzeloze korfbalwijsheden aan de jeugd mogen bij brengen.

De wedstrijd begon voortvarend voor HE, Pieter trok na een schot weg onder de korf en kon zo het 1e doelpunt van dit seizoen op zijn conto schrijven. Maar al gauw trok SKF de stand gelijk, 1-1.

HE kon nog bijbenen tot 3-3 middels een doorloopbal van Birgit Ruitenbeek en een schot van Aniek. In de periode die volgde had SKF het betere van het spel, waar HE nog zoekende was naar kansen wist SKF er wel een aantal te verzilveren wat leidde tot 6-3. De 7-3 was illustratief voor het feit dat er nog een hoop te verbeteren valt voor beide trainers. De tegenstander kwam door voor de doorloopbal, werd overgenomen, speelde door op haar vakmaat en kon vrij inschieten omdat er geen druk werd gegeven op het schot. Overigens werd dit de 2e helft wel beter opgepikt. Met 7-3 ging HE de rust in.

Na wat broodnodige aanwijzingen werd de 2e helft aangevangen. Niet onder de indruk van de achterstand maakte Fons van afstand de 7-4.

Birgit Ruitenbeek maakte haar 2e doelpunt van de middag en Kyra en Lars lieten zich ook gelden door op het scorebord te verschijnen. SKF scoorde echter ook mee waardoor er toch een redelijke marge gehandhaafd bleef, 12-7.
Met nog een minuut of 17 te gaan dacht SKF dat de buit al binnen was en dat bleek achteraf een verkeerde inschatting. Fons kreeg na een actie een strafworp mee die door Aniek feilloos binnen werd gelegd. Lars deed van dichtbij de 12-9 ontstaan en Pieter vanaf de stip de 12-10.

Een aantal spannende minuten volgden. Koen, inmiddels binnen de lijnen gekomen voor de moegestreden Sjoerd, liet de 13-11 optekenen. Birgit Ruitenbeek met haar 3e, Lars van wederom dichtbij en Fons met de doorloper zorgden ervoor dat HE plots voor stond met minimaal verschil, 13-14. De laatste minuut was inmiddels aangebroken en SKF kreeg een laatste kans op de gelijkmaker via een vrije bal. En deze kans werd dan ook aangegrepen door de SKF-ers, 14-14 eindstand.

Een terechte stand gezien het verloop van de wedstrijd, waar HE alleen in de eerste en laatste minuut op voorsprong heeft gestaan. Een indrukwekkende inhaalrace heeft ervoor gezorgd dat HE niet met lege handen naar huis hoefde te gaan. Maar uiteraard blijft winnen doelstelling nummer 1 in de sportwereld en wellicht dat dit team dat aankomende wedstrijd gaat realiseren.

Scores: Aniek (3) Birgit Ruitenbeek (3) Pieter (2) Fons (2) Lars (2) Kyra (1) Koen (1)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *