Reehorst A2 vs Hemur Enge A1

Vandaag de uitwedstrijd tegen Reehorst ’45 op het programma. Vorige week werd werd er nog knap gelijk gespeeld namens de equippe van coaches Hilligehekken en van Mourik, zaak om vandaag de volledige winst te pakken. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Beide ploegen hadden moeite om goede aanvallen op te zetten en daarbij dan ook doel te treffen. De eerste 10 minuten viel er dan ook niet veel te beleven. Het was Lars die de ban brak en na het afvangen van een rebound de 0-1 liet optekenen.

Reehorst liet het er niet bij zitten en scoorde vrij vlot 2 maal van afstand, 2-1. Dat HE ook van afstand de korf kon vinden bewees Aniek wel door de 2-2 door het plastic te werpen. HE kwam steeds beter in hun spel en dat resulteerde in een aantal soepele aanvallen maar niet in doelpunten. Dat was dan ook een beetje de rode draad over de gehele wedstrijd gezien, veel kansen, te weinig rendement. Birgit Ruitenbeek en Sjoerd daarin tegen bewezen het tegendeel door wel de binnenkant van de korf te raken. Met name het doelpunt van Sjoerd was van grote schoonheid door een doorloper nonchalant met 1 hand raak te mikken, 4-5. Met deze stand werd ook de kleedkamer opgezocht.

Na rust was het wederom HE die de score opende, Nestor Pieter maakte zijn doorloopbal vakkundig af. Lang kon HE daar niet van genieten, Reehorst scoorde 3x op rij en HE keek tegen een achterstand aan, 7-6. Reehorst kon daar gelukkig voor HE ook niet lang van genieten want nogmaals Lars en Anouk Ruitenbeek scoorden beiden hun doorloopbal, 8-7.

HE had vrijwel de hele wedstrijd het betere van het spel maar wist, mede door het missen van de vele kansen, geen afstand te nemen van Reehorst. In de laatste fase van de wedstrijd kwam daar gelukkig verandering in. Bij een 9-9 stand scoorde HE viermaal op rij. Lars ontfutselde vlak naast de “vijandelijke” korf de bal van zijn tegenstander en kon zo vrij van dichtbij inleggen. Daarna liet Anouk Ruitenbeek nog even haar klasse zien door eerst een dieptebal raak te gooien en vlak daarna van dichtbij te scoren, 9-11.

De inmiddels binnen de lijnen gekomen Celeste maakte aan alle onzekerheid een eind door de 9-12 middels een doorloopbal op het scorebord te doen verschijnen.

Reehorst maakte nog de 10-12 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Wederom een prima wedstrijd en HE heeft dan ook terecht gewonnen. Als de kansen echter beter benut waren had HE eerder afstand genomen van Reehorst en was het niet spannend gebleven tot 8 minuten voor tijd. Dat is dan ook de opdracht voor aanstaande zaterdag de wedstrijd eerder in het slot gooiten, want dan staat de return tegen Rehorst al weer op het programma. Tot dan.

Scores: Lars (3) Anouk Ruitenbeek (3) Aniek (2) Birgit Ruitenbeek (1) Celeste (1) Pieter (1) Sjoerd (1)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *