Je zal maar voorzitter zijn..

Dat bedoel ik natuurlijk in positieve zin. Het is een eer om voorzitter te mogen zijn en daar ben ik dan ook trots op. Het brengt uiteraard ook verantwoordelijkheden en verplichtingen met zich mee. Ik vind het van groot belang om daarover met enige regelmaat naar jullie te communiceren.

Woensdag 30 september jl. ga ik met een gemend gevoel naar de Fluit. De Algemene Ledenvergadering staat vanavond op het programma én ik ben bang dat mijn vermoedens voor deze avond bevestigd worden. Gelukkig valt er 1 aspect mee, om kwart voor acht zijn er nog weinig leden te vinden in onze kantine, maar om 8 uur tref ik toch een behoorlijk aantal leden om mij heen aan, fijn!

Ron opent de vergadering en uiteraard zie ik de lay-out van de presentatie die ik al jaren geleden heb gemaakt ook dit jaar weer voorbij komen. Echter ditmaal met minder rooskleurig nieuws..het ledenverlies van het afgelopen seizoen én het financiële onderdeel van onze vereniging blijft zorgelijk. Het verminderde ledenaantal zorgt natuurlijk voor minder contributie inkomsten én dat betekent bij onze sportbond niet  dat de bondskosten dan ook op dezelfde schaal dalen. Krachttermen zoals “het is 2 voor 12” en “straks moeten we de tent sluiten” vliegen door de zaal en zoals de cijfers tonen is dit terecht.

Tijd voor actie dus! 2015 brengt ons nog drie acties waarmee onze trouwe Penningmeester zeer blij mee is: de Grote Club Actie, de Rabobank Club Actie én natuurlijk onze Sinterklaasactie. Natuurlijk schiet gelijk door mijn hoofd:  wat vragen we niet van onze leden, worden al Grote Club Actie-boekjes wel meegenomen uit de kantine? Tsja zoals de ALV ons al leerde is het inderdaad 2 voor 12 en we willen met z’n allen dat onze cluppie er over een aantal jaar nog is.

Is er dan nog een lichtpuntje…? Ja zeker! Na de formaliteit van de “verkiezing” van de bestuursleden én nadat ik het stokje had overgenomen van Ron zag ik met veel blijdschap dat het kader ondanks het ledenverlies nog steeds is gevuld. Nieuwe vrijwilligers zijn opgestaan of bestaande vrijwilligers nemen extra taken op zich. Zo zie ik nieuwe trainers aan de slag gaan met de jeugd én een zeer gemotiveerde Jeugdcommissie om onze vereniging levend te houden. Mooi!

Merk ik het alleen op papier? Nee, ook het ’s morgens opstaan wordt weer lastiger als het weer gezellig laat is geworden na de training, maar het kan er misschien ook mee te maken hebben dat ook ik de 30 heb aangetikt.

Na de ALV wordt nog even het jaarlijkse herenweekendje besproken – ik kan niet wachten! – en wanneer ik ’s avonds voldaan in bed lig volgt het volgende goede nieuws van de secretaris: het eerste nieuwe lid van de vriendjestraining eerder op de dag heeft zich al aangemeld. Met een glimlach val ik in slaap én meer bestuursleden, gezien de reacties in onze groepsapp (hip hè).

Na een ledenvergadering start de echte verantwoordelijkheid waarover ik eerder schreef, plannen moeten worden gemaakt én nog belangrijker worden uitgevoerd. Met een zeer gemotiveerd bestuursteam: Richard (technische zaken), Kim (facilitaire zaken), Ron (stichting/sponsoring) Wim (penningmeester) en Miranda (secretaris) kan dat niet mis gaan.

Wat hoop ik voor de toekomst? Dat de huidige F’jes over een aantal jaar ook een gezellige derde helft in gaan.

Je zal maar voorzitter zijn…

Jeroen Bode – jullie voorzitter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *