Huizen A2 – Hemur Enge A1

Zaterdag 16 januari. Beneden peil, off-day en collectief falen zijn enkele woorden die van toepassing zijn op deze wedstrijd tegen Huizen. Hoewel die laatste niet helemaal juist is want de wederom meegereisde B-tjes Fons, Aron en debutant Sjoerd speelden wel naar behoren.

Het waren voornamelijk de vaste waarden binnen het team die bij lange na hun normale niveau niet haalden.
Toegegeven, iedere week in een andere samenstelling spelen met telkens andere vakmaten komt het spelbeeld niet ten goede maar dat mag deze wedstrijd niet als excuus gelden. individueel zouden de spelers van HE beter moeten zijn dan die van Huizen maar daar was deze wedstrijd dus niks van te merken.

huizenvshea1-1 Voor de toeschouwers, neutraal of niet viel er ook weinig te beleven. Het tempo aan beide kanten lag laag en de kansen waren schaars. Aan de kant van Hemur Enge werden tevens bovengemiddeld veel fouten gemaakt wat Huizen in de kaart speelde. De keren dat HE de bal zomaar onnodig over de zijlijn gooide zijn niet op twee handen te telen en de keren HE terecht werd afgefloten wegens lopen met de bal moet er nog een voet bij. Bovendien belandde het merendeel van de schoten op de voorkant van de korf waardoor het makkelijk rebounden was voor de tegenstander. Het spel van Huizen daarintegen was ook alles behalve sprankelend maar wist wel de binnenkant van de korf te vinden. Al was de wedstrijd wel ongeveer een kwartier onderweg voordat het eerste doelpunt genoteerd kon worden. HE kreeg kans op de gelijkmaker middels een strafworp maar deze werd jammerlijk gemist. Aan de andere kant viel wel een doelpunt, 2-0.
De 3-0 was typerend voor deze wedstrijd. Een Heer van Huizen ontvangt al struikelend de bal, staat rustig op en besluit te schieten, 3-0. Hemur Enge stond erbij en keek ernaar. Op slag van rust werd in ieder geval de nul van het scorebord gehaald, Sam maakte van korte afstand de 3-1.

huizenvshea1-2Geen vrolijke gezichten in de kleedkamer, zowel bij spelers als bij coach. Het besef bij de spelers dat het vertoonde spel HE-onwaardig was, was evident. Maar besef en uitvoering zijn twee verschillende dingen. Met 3-1 op scorebord en nog 35 minuten te gaan was er nog van alles mogelijk. Helaas veranderde er aan spelbeeld de 2e helft weinig. Hemur Enge grossierde nog steeds in plaatsfouten en lopen met de bal. Langzaam maar gestaag liep Huizen qua score weg bij HE, 6-1. Fons en Aron wisten nog wel ieder een doelpunt te maken maar van invloed op de wedstrijd was het niet meer. Einduitslag 7-3.`

De wil was er wel bij de HE-spelers maar de uitvoering liet zeer te wensen over is de conclusie over deze wedstrijd. Hemur Enge heeft dus wat recht te zetten als de return tegen Huizen plaats vindt in Amerongen. Van deze ploeg hoeft echt niet verloren te worden en dan hoeft Hemur Enge niet eens in hun goede doen te zijn maar wel in hun normale doen. Hopelijk was deze wedstrijd een incident en zien we volgende wedstrijd weer het oude vertrouwde Hemur Enge, dan kan deze reporter weer een stuk positiever verslag schrijven.

Scores: Sam, Aron en Fons 1x

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *