Hilligehekken: “Nu moeten we er staan”

Voor Hemur Enge zijn het op dit moment spannende tijden, de ploeg bekleedt op dit moment de eerste plek en heeft op 11 maart nog 1 puntje nodig om de titel naar zich toe te trekken.

Voor speler Wim Martijn Hilligehekken zag het er een jaar geleden heel anders uit. Vorige jaar liep het aan het einde van het seizoen een ernstige blessure op, waardoor hij pas halverwege dit zaalseizoen pas weer volledig kon presteren.

Na een langdurige blessure moet het heerlijk zijn om nog weer volledig mee te kunnen doen.

“Zeker, terug komen is altijd moeilijk. Je merkt het ook wanneer je weer voor het eerst binnen de lijnen staat. Je hebt dan toch behoorlijk ingeleverd en het grootste probleem is, de blessure zit ook tussen je oren?”

Tussen je oren?

“Ja, je bent toch bang dat het weer gebeurd, maar wanneer je de eerste bal weer in je hand hebt ben je dat weer vergeten. En is het weer heerlijk om mee te kunnen ballen.”

Jullie doen het dit seizoen uitstekend, draaien nu mee om te titel. Hoe verklaar jij dit?

“Meedraaien? Dit titel is gewoon van ons. Alle gekheid op een stokje, dit hadden we inderdaad niet verwacht. Voorafgaand hebben we afgesproken dat we gewoon alle wedstrijden willen winnen. En ja als je ze allemaal wint dan pak je natuurlijk de titel. Maar zelf in de voorbespreking in de wedstrijd tegen KCD hebben we tegen elkaar gezegd dat we alleen willen winnen.”

Is dat het geheim van de ploeg?

“Ja misschien en ik vind ons vaak fanatieker van de tegenstander. Wij hebben die energie echt nodig, de verloren uitwedstrijd tegen KCD ontbrak deze in de tweede helft en we hebben toen een voorsprong van 6 punten uit handen gegeven. Dit had nooit mogen gebeuren, maar hiervan hebben we geleerd en dit was afgelopen zaterdag goed te zien.”

11 maart kan Hemur Enge de titel definitief naar zich toe trekken. De Amerongers treffen dan SGV in de Allemanswaard. SGV zal er alles aan doen om Hemur Enge van de titel af te houden en staan bekend als een taaie ploeg waar enige ploeg zich weleens in verslikt heeft. Uiteraard – met de steun van alle toeschouwers – zal Hemur Enge er alles aan doen om het kampioenschap binnen te slepen. De wedstrijd start om half 4 in de Allemanswaard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *