Heuvelrugderby in het voordeel van Hemur Enge beslist

Amerongen – De wedstrijd tegen de korfbalburen uit Doorn is afgelopen zaterdag in het voordeel van Hemur Enge beslist. De wedstrijd begon stroef voor de Amerongers, maar al snel namen de door Technivorm gesponsorde korfballers de leiding in de wedstrijd, om deze vervolgens ook niet meer weg te geven.

Het duurde even voordat het eerste doelpunt viel en het waren de Doornse korfballers die de wedstrijd opende. Hemur Eng had er via een strafworp wel een antwoord op, maar de Amerongers hadden veel moeite met doelpunten maken. Hierdoor leek de wedstrijd gelijk op te gaan, maar toch leek Hemur Enge wel de bovenhand te krijgen. De thee werd dan ook opgezocht met een 7-3 voorsprong.

Na de rust wist Hemur Enge de voorsprong nog uit te bouwen tot een gat van 5 verschil. Maar toch kende de ploeg van Arjan de Wit af-en-toe stroeve fases. Tegenstander KCD bood nog weinig tegenstand, maar toch kwam de wedstrijd niet echt lekker opgang. Ook de wissels brachten hier weinig verschil in.

Met een eindstand van 14-9 leken beide ploegen dan ook wel vrede te hebben. Geen spectaculaire winst, maar toch twee punten gehouden in Amerongen. Helaas moet Hemur Enge Sam Kempe de komende maanden wel gaan missen, hij zal de komende maanden in Gambia vertoeven.

Volgende week krijgt Hemur Enge een weekje rust om de week daarna in eigen huis tegen mogen strijden tegen de studenten uit Wageningen. 8 oktober, 15:30 uur: Hemur Enge 1 – Debalderin 1.

Doelpunten: Tim van Maurik 5, Danielle Meerwijk, Kim van Lienden 3, Sam Kempe, René Nell, Erwin Reede.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *