Het nieuwe jaar is begonnen

En ja dat is het al een tijdje..

Half januari, deze voorzitter heeft zin in lekker brood en staat bij Bakker Overeem te wachten op een half bruin en twee saucijzenbroodjes. Bij de bakker hoor je vaak het laatste nieuws vanuit het dorp..maar ditmaal ook over Hemur Enge: failliet, kantine afgekeurd, kantine ingestort. Het verhaal wordt tijdens de doorvertelling achter mij steeds smeuïger. Maar zo weet ik op geen enkele feit gebaseerd:

Voor het bestuur begon 2016 gelijk met een volle planning, beter gezegd eigenlijk bracht het einde van 2015 toch nog slecht nieuws. Het was niet de Sinterklaasactie – deze was weer top alle vrijwilligers bedankt! – maar de fluit was de oorzaak van dit tumult.

Na onafhankelijk onderzoek blijkt toch dat de Fluit is een minder goede staat is dan dat we gehoopt hadden. Natuurlijk is het een oud gebouw en kun je met het blote oog al zien dat er nodig onderhoud aan gepleegd moet worden, maar de rapporten en daarbij horende offertes tsja die lieten ook weinig aan de verbeelding over.

Tijd om plannen te maken! Verbouw? Nieuwbouw? Herstel? Allemaal opties die nog meer vragen oproepen. Gelukkig staan we hier niet alleen in, want zoals bekend hebben we het pand ondergebracht bij de beheerstichting. Samen zullen we zeker tot de beste oplossing komen? Wanneer? Geen idee..

Dat verhaal dat mij ter oren kwam bij de bakker is dus wel ergens op gebaseerd, maar eigenlijk is er weinig aan de hand. Iedereen dit kan rekenen weet dat een pand zoals de Fluit inmiddels aan een grondige verbouwing toe is én natuurlijk heeft Hemur Enge het ook financieel zwaar, zoals bijna iedere sportvereniging. Maar als wij in Maart weer naar buiten gaan dan zal onze oude vertrouwde Fluit nog steeds dienst doen als onze thuishonk en is zeer nog veilig te gebruiken voor al onze activiteiten.

Het saucijzenbroodje was overigens heerlijk

Jeroen Bode
Voorzitter Hemur Enge

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *