Tweede sluit seizoen heerlijk af

Omdat een aantal spelers van het tweede team van Hemur Enge al vroeg vrijaf neemt, mocht het tweede afgelopen dinsdag het korfbaljaar al afsluiten in Tiel. Het tegenstander zaten niet echt te wachten op een door-de-weekse wedstrijd, dus het tweede moest haar laatste thuiswedstrijd in Tiel afwikkelen. Daarnaast moet het tweede ter plekke ook een scheidsrechter leveren. Maar zo flexibel als het tweede is werd aan alle eisen voldaan en kon de wedstrijd van start gaan.

Tegen de verwachting in stond het tweede al snel met 2-0 voor (ook speler die scoorde was zeer verbaasd). Hiermee leek eigenlijk het verzet van Tiel ’72 3 al gebroken. Hemur Enge 2 liep vrij gemakkelijk uit naar een 9-0 voorsprong voordat Tiel dan ook de korf wist te vinden.

Het derde team van Tiel ’72 legde vooral de oorzaak bij de arbiter, het tekort aan scorendvermogen werd hierin niet mee gewogen. Hemur Enge 2 daarentegen bleef lekker door scoren en in de rust werd goed besproken dat de ploeg vooral lekker door moest blijven spelen, zich niet moest laten meeslepen in de negativiteit in en rondom het veld. Daarnaast moest er met respect richting de tegenstander blijven worden gespeeld, want ook Hemur Enge weet hoe het voelt om een maatje te klein te zijn.

In de tweede helft werden Vera en Hanna nog in het veld gebracht voor Bertine en Hanneke en blijft Hemur Enge doorgaan met doelpunten maken. De eindstand van 23-7 zal daarom ook niet verbazen.

Helaas betekende het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter ook het einde van de korfbalcarriere van Hanneke, Christiaan en Paul. De twee eerste genoemde zetten hun carriere voort bij SKF en wij hebben gehoord dat Paul de korfbalschoenen verruilt voor wandelschoenen. Ook coach Arjan werd bedankt voor zijn inzet, zeker Arjan heeft er aan de spelvreugde en steeds beter wordende spel bijgedragen. Met als hoogtepunt de promotie in de zaal.