Spirit A1 vs Hemur Enge A1

Voorthuizen – zaterdag 19 september. Gezien de uitslagen van Spirit beloofde dit op papier een lastige wedstrijd te worden voor HE. Helaas voor HE werd dit in de praktijk ook de realiteit. In de openingsfase kon HE nog mee komen tot 2-2 door middel van een strafworp van Pieter en een afstandsschot van Avelon maar vanaf daar ging het hard.
Spirit combineerde er flink op los met continue bewegende mensen, de functies werden telkens vanuit de ruimte ingevuld waarna er meteen een schot kwam of een ander soort actie kwam. Dit maakte het voor de verdediging moeilijk om er vol op te gaan. Bovendien speelde Spirit zo dat ieder in het vak tot aanvallen kwam waardoor het spel erg dynamisch was en HE alleen maar kon volgen.

hea1vsspiritTel daarbij op dat de spelers van Spirit ook nog eens heel zuiver schoten en de hoop op een overwinning was gauw vervlogen.  Toen de scheidsrechter floot voor de pauze prijkte er een 17-3 ruststand op het scorebord.  De schade beperken luidde het devies voor de 2e helft. De aangeef van Spirit eruit halen en korter verdedigen om zo het schot moeilijk te maken.

Wie dacht dat Spirit de 2e helft wel gas zou terug nemen kwam bedrogen uit.
Hetzelfde spelbeeld als voor rust bleef gehandhaafd en de doelpunten bleven vallen. Bij de tegenstander wel te verstaan. HE deed wat het kon om de schade te beperken maar hier viel geen eer meer aan te behalen. Lars die op de plek van de geblesseerde Koen speelde beleefde een lastige korfbalmiddag maar wist wel een persoonlijk succesje te boeken door van afstand fraai te scoren.

De scheidsrechter floot af bij een 31-6 eindstand en een illusie armer kwamen de spelers van het veld.

HE speelde voor wat het waard was maar deze tegenstander was een maatje, zo niet 2 maatjes te groot en zal naar alle waarschijnlijkheid niet lang meer in de 2e klasse acteren maar het in hogere regionen gaan zoeken.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma. Een uitgelezen mogelijkheid om de smaak van deze nederlaag weg te spoelen.