Hemur Enge verslaat medekoploper

Giessen – In een sterkte wedstrijd heeft Hemur Enge afgelopen zaterdag de medekoploper uit Sleeuwijk verslagen met 13-22. Voorafgaande aan de wedstrijd schatte de ploeg van Arjan de Wit hun kansen niet al te hoog in, zowel vorig jaar als dit jaar eindige de vorige ontmoetingen altijd in het voordeel van SKV. Maar de prestaties van SKV waren de laatste weken wisselend en duidelijk was dat de korfballers uit Sleeuwijk een zwakke periode kennen.

Dit werd in de wedstrijd snel duidelijk. Hemur Enge had al snel de touwtjes in handen. De Amerongers waren scherper en gretiger dan de Sleeuwijkers. Hierdoor konden de door Technivorm gesponsorde korfballers snel uitlopen naar een ruime voorsprong.

Net voor rust leek SKV op te leven en maakte gebruikt van fouten van Hemur Enge om het gat te verkleinen naar twee verschil. Hierdoor gingen de Amerongers toch met een minder goed gevoel de rust is, terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig was, want Hemur Enge was nog steeds de betere ploeg.

Gelijk in het begin van de tweede helft werd dit ook recht gezet en kon Hemur Enge weer uitlopen. SKV leek er geen geloof meer in te houden en ook de wissels van Sleeuwijkse kant konden geen verschil meer maken. Hemur Enge liep zeker in de laatste fase nog goed uit, met al resultaat een dik verdiende 13-22 overwinning.

Hemur Enge kan deze week genieten van de koppositie, maar volgende week zal deze al moeten worden verdedigd tegen de buren uit Doorn. KCD staat op dit moment maar twee punten achter op Hemur Enge én Hemur Enge moest in een draak van een wedstrijd de winstpunten in Doorn achterlaten. Tijdens deze wedstrijd kwam Hemur Enge erg gemakkelijk op een ruime voorsprong, maar gaven het om onduidelijk redenen geheel uit handen. Belangrijk voor de Amerongse ploeg om elkaar ditmaal wel scherp te houden en de de koppositie te verstevigen.

Zaterdag 11 februari om half 4 Hemur Enge 1 – KCD 1 in de Allemanswaard.