Hemur Enge laat zich niet zomaar klein krijgen

Na twee verloren wedstrijden stond er afgelopen zaterdag opnieuw een van de titelkandidaten voor Hemur Enge op de planning. De trainingen werden speciaal aangepast op de lengte van de vrouwelijke tegenstanders, waarbij de dames van Hemur Enge het genot hadden de heren te mogen verdedigen. Waar dit in eerste instantie nog een beetje onwennig was, ging dit later steeds beter en dat was in de wedstrijd terug te zien.

Met enige spanning betraden de spelers van Hemur Enge het veld, wetende dat deze ploeg Arena heeft verslagen met 28-12. De dames en heren van de Amerongse ploegen waren echter duidelijk niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Dat bewezen de eerste doelpunten van Erica en Tim, waarmee Hemur Enge zich direct op een voorsprong van 2-0 bracht. Helaas kreeg datzelfde vak ook direct twee doelpunten tegen waardoor er meteen weer gewisseld werd. Direct daarna weet DWS door middel van een doorloopbal de korf te vinden waarmee de stand al na 10 minuten op 2-3 staat. Gelukkig weet Wim de voorsprong weer weg te werken door middel van een afstandschot, waardoor het andere vak eindelijk de kans krijgt even aan te vallen. Echter weet Hemur Enge na deze wissel de ballen van DWS niet tegen te houden en krijgt 4 doelpunten op rij tegen. In de laatste minuut voor rust weet Nanne er nog net een strafworp in te leggen waardoor Hemur Enge met een achterstand van 4-7 de kleedkamer in gaat.

In de rust wordt besproken dat de achterstand wel meevalt, maar dat Hemur Enge er flink aan moet trekken om DWS bij te houden. Zij zijn een ploeg die de fouten van Hemur Enge weet af te straffen en de korte kansen erin gooit. Daarin schiet de Amerongse ploeg nog weleens tekort. Dus wil Hemur Enge nog een kans maken dan moeten zij de tweede helft verdedigend iets meer druk geven, minder fouten maken en aanvallend de ruimte op blijven zoeken.

Met opgeheven hoofd begint Hemur Enge aan de tweede helft. Echter weet DWS meteen tweemaal achter elkaar de korf te vinden, wat de stand op 4-9 brengt. Met een afstandschot weet Wim het gat weer wat kleiner te maken, maar zodra Hemur Enge daarna weer een bal tegen krijgt staat de stand weer op 5-10. Met de korte kans van Nanne en nog een ruim kwartier op de klok zijn er nog voldoende mogelijkheden om dichterbij te komen, maar dat blijk niet zo makkelijk als het lijkt. Sterker nog, zodra Hemur Enge weer twee doelpunten tegen krijgt en de stand op 6-12 is gebracht lijkt de moed een beetje in de schoenen te zijn gezakt. Echter weten de Amerongers door Nanne en Kim nog dichterbij te komen, maar met een verschil van 4 doelpunten en nog 10 minuten op de klok lijkt zelfs een gelijkspel nog een hele opgave. Zeker als er kort daarna twee korte kansen aan de kant van DWS inrollen. Kort voordat de scheidsrechter het einde van de wedstrijd aangeeft lijkt Hemur Enge het al opgegeven te hebben en krijgt nog twee onhandige ballen tegen. Dit brengt de eindstand op 8-16. Hemur Enge heeft geknokt, maar kwam hier en daar toch duidelijk iets te kort.

Dat het zaalseizoen pittig zou worden was van tevoren ingecalculeerd, maar het is natuurlijk wel te hopen dat zij ergens nog wat punten weten te pakken. Wellicht maken zij komende zaterdag tegen Devinco meer kans? We zullen zien.

Doelpunten: Nanne van Ginkel 3, Wim-Martijn Hilligehekken 2, Erica Schrijver 1, Tim van Mourik 1 & Kim van Lienden 1