Hemur Enge glijdt naar het kampioenschap

Zaterdag was het dan eindelijk zover, de wedstrijd van het seizoen. Medekoploper OJC ’98 uit Tilburg stond op het programma. Het beloofde geen mooie dag te worden, gezien de weersvoorspellingen. Hoewel het gras aan de natte kant was en de eerste moddersporen zichtbaar werden leek het met de regen wel mee te vallen. Maar niet lang na het eerste fluitsignaal kwam de regen met bakken uit de hemel en veranderde het korfbalveld in korte tijd in één grote modderpoel. Elke aanval weer moest de aanval van Hemur Enge een berg modder overwinnen om bij de korf te komen. Echter bleek niet alleen de modder, maar ook de enorme hoeveelheid regen een van de grote struikelblokken. Bij elk schot was het de vraag welke kant de bal op zou schuiven en waar hij in de modder terecht zou komen. Hierdoor werd het afvangen niet bepaald makkelijk gemaakt. Gelukkig was het niet alleen Hemur Enge die hier last van had, maar had ook OJC ’98 bijzonder veel moeite om de korf te vinden. Vlak voor rust was het nog steeds 1-0 door een korte kans in de 10e minuut, die een van de dames van OJC ’98 erin gooide.

De regen ging onverminderd door en het veld was er zo slecht aan toe dat de scheidsrechter besloot het veld te laten verleggen voor de laatste 8 minuten voor de rust. Waar hij in zijn spelbeoordeling al niet zo precies keek, bleek dat de belijning van het veld hem nog minder boeide. Het veld lag zo scheef dat de korven niet eens recht tegenover elkaar stonden. Maar laten we het positief bekijken: we speelden die laatste minuten op een nieuw veld. En het is moeilijk te zeggen of dit de reden was, maar vlak daarna wist ook Hemur Enge eindelijk de korf te vinden.

Als een stel verzopen katten zochten de spelers met een gelijke stand van 1-1 de kleedkamer op voor een kopje thee en wat bemoedigende woorden van de coach. Het was onoverkomelijk dat er gesproken zou worden over het weer en de scheidsrechter, maar het is natuurlijk te makkelijk om alleen deze twee dingen de schuld te geven.

Na de rust ging Hemur Enge vol goede moed de tweede helft in. Helaas gold voor OJC ’98 hetzelfde en wisten zij door middel van een korte kans de stand op 2-1 te krijgen. Nanne was daar duidelijk niet blij mee en wist de stand op 2-2 te brengen. Dat was echter niet van lange duur, aangezien OJC ’98 wederom de korf tweemaal eerder wist te vinden dan Hemur Enge. Maar toen was daar onze joker Paul die er op wonderbaarlijke wijze twee ballen achter elkaar in gooide en daarmee de stand weer gelijk bracht. Sterker nog, door nog 3 doelpunten van Wim, Kim en Paul wisten we een voorsprong van 2 doelpunten te behalen. Helaas kwam OJC ’98 door middel van een afstandschot weer dichterbij en wisten zij vlak voor het eindsignaal de gelijkmaker te scoren, wat de stand op 7-7 bracht.

Helaas geen winst voor Hemur Enge, maar vanwege een beter doelpuntensaldo kan de ploeg van Paul Meering wel als herfstkampioen aan het zaalseizoen beginnen. In de zaal wordt er een klasse hoger gespeeld, welke Hemur Enge natuurlijk zal proberen te handhaven, maar wellicht kunnen zij ook hier hoger eindigen dan verwacht.

Doelpunten: Paul Overeem 3, Wim-Martijn Hilligehekken 2, Kim van Lienden 1 & Nanne van Ginkel 1