Hemur Enge A1 vs SKF A3

Een midweekse wedstrijd dit maal. Donderdag jongstleden de inhaalwedstrijd tegen SKF.

Wederom een gehavend HE met Fons en Aaron als vervanging voor Pieter en Koen die in de basis mochten aftrappen.
HE begon verre van scherp aan deze wedstrijd en dan met name in verdedigend opzicht.

Vrij snel keek de Amerongse ploeg tegen een achterstand aan van 0-3. Vooral de 0-3 was een geval van niet goed opletten door aan de buitenkant te gaan staan onder de korf met een vrije bal. Sam maakte er vanaf de strafworpstip 1-3 van maar kreeg in de aanval daarop de 1-4 tegen. Anouk maakte met een uitstekende vrije bal 2-4 waarna de doelpuntenproductie stil kwam te liggen. Dat kan niet van SKF gezegd worden, zij liepen vlot uit naar 3-9 door het teveel risico nemen van HE onder de korf en met voorverdedigen.

De heren van SKF hadden veelal lengteoverwicht t.o.v. hun tegenstander en maakte dankbaar gebruik van de gretigheid van HE om de bal te willen veroveren. Anouk en Sam maakten nog 2 doelpunten en de rust ving aan met een 5-12 ruststand.

a2-2Hoewel het na rust iets beter ging veranderde er niet veel aan het speelbeeld in de 2e helft. Waar HE 1x scoorde stelde SKF er 3 doelpunten tegenover. HE bleef teveel risico nemen in de verdediging en SKF bleef die fouten afstraffen, 6-16. Invallers Lars en Lotte konden het tij ook niet meer doen keren en de wedstrijd naderde gestaag het einde. Inmiddels gaf het scorebord een 10-19 stand aan waarna de scheidsrechter affloot. Hoewel SKF heel degelijk speelde en slim gebruik maakte van de zwakheden aan HE-zijde had deze nederlaag niet gehoeven. Gebrek aan ervaring en het merendeel van de vaste waarden die onder hun normale niveau presteerden waren debet aan deze nederlaag. Er kunnen echter een hoop aspecten prima getraind worden zoals goed opstellen bij een vrije bal en bij de reboundpositie waarmee een hoop tegendoelpunten voorkomen kunnen worden.

Genoeg ruimte voor verbetering dus maar dan moet er wel op getraind worden.

Scores: Anouk (4) Sam (3) Kelvin (2) Fons (1)