Hemur Enge 3 pakt punt in Soest

Voor de tweede week in successie trad Hemur Enge 3 aan tegen Eemvogels. Vorige week werd nipt gewonnen (17-16) dus dat het lastig ging worden in Soest was vooraf duidelijk. Zeker met een incompleet team. De geblesseerde Richard en Miranda Maarssen zaten voor de nodige coaching en morele ondersteuning op de bank, Gera en Martijn herstelden elders van hun blessures. Gelukkig waren Thijs en Anouk bereid het 3e uit de brand te helpen, samen met Erwin, Diane en Paul maakten zij het team compleet.

Waar Hemur Enge vorige week thuis al snel op een 2-0 voorsprong kwam, was dat thuisvoordeel nu voor Eemvogels weggelegd. Na de ‘valse start’ herpakte het 3e zich snel en ging de strijd gelijk op. Door beide teams werd hard gewerkt en gestreden, bij de rust leek het betere spel en scorend vermogen (met name Erwin was goed op schot) voor Hemur Enge tot de winst te kunnen leiden.

Na rust kwam het 3e inderdaad snel gelijk en liep zelfs een eindje weg bij Eemvogels, dit werd halverwege de tweede helft echter door een aantal markante momenten teniet gedaan. Eemvogels kwam terug tot een gelijke stand, hetgeen bij het thuispubliek tot uitzinnig gejuich en gejubel leidde. De laatste minuten waren ongemeen spannend: Hemur Enge had een aantal kansen om alsnog het winnende doelpunt te scoren, maar het mocht helaas niet zo zijn. Een gelijkspel (11-11) stond als eindstand op het scorebord: Eemvogels vierde dit als een overwinning, Hemur Enge 3 troostte zich met de gedachte dat het een punt uit Soest mee naar huis nam.