Hemur Enge 1 wint eerste wedstrijd

AMERONGEN – Op een sfeervolle zaterdagmiddag – compleet een bezoek van Sinterklaas – speelde het door Technivorm gesponsorde Hemur Enge haar eerste officiële korfbalwedstrijd in de competitie. In eigen huis werd Reehorst’45 6 ontvangen.

De wedstrijd begon voortvarend voor Hemur Enge. Lisanne opende de score met een prachtige doorloopbal, waarna Erwin met een schot achter de korf de voorsprong verdubbelde. Diane liet zien dat ze over een uitstekend afstandsschot beschikte en bracht de stand op 3-0. Reehorst’45 deed echter iets terug met een doelpunt uit een doorloopbal, waardoor de stand op 3-1 kwam.

Hemur Enge liet zich niet uit het veld slaan en ging door met scoren. Kyra benutte een afstandsschot, Erwin scoorde een kort schot, en Peter verzilverde een strafworp, waardoor de voorsprong werd vergroot naar 7-1. Rob deed daar nog een schepje bovenop met een fraaie doorloopbal, en Kyra en Philip brachten de stand voor de korte onderbreking op 8-1 met respectievelijk een afstandsschot en een doorloopbal.

Sinterklaas en Piet maakten hun opwachting om Hemur Enge succes te wensen, waarna Philip de score uitbreidde met een doelpunt uit een doorloopbal. Reehorst’45 liet echter van zich horen met twee afstandsschoten, waardoor de stand op 9-3 kwam. Erwin benutte vervolgens een strafworp, waarna de teams de rust ingingen met een stand van 10-3.

In de tweede helft ging Hemur Enge door met scoren. Philip, nu vanaf de strafworpstip, bracht de score op 11-3, maar Reehorst’45 liet zich niet uit het veld slaan en scoorde drie keer op rij met afstandsschoten, waardoor de stand op 11-6 kwam.

Vervolgens wisselde Hemur Enge Philip voor Jochem, Peter benutte een strafworp, en Jochem scoorde met een afstandsschot, waardoor de voorsprong vergroot werd naar 14-6. Kyra werd gewisseld voor Britt, en Lisanne liet zich gelden met een afstandsschot, waardoor de stand op 15-7 kwam.

Reehorst’45 gaf niet op en scoorde met een afstandsschot, waarna Erwin werd gewisseld voor Jeroen. Diane vergrootte de voorsprong met een afstandsschot, en Britt scoorde na een mooie pass van Lisanne, waardoor de stand op 17-8 kwam. Reehorst’45 gaf nog eenmaal antwoord met een afstandsschot, maar Jeroen en Diane voegden nog twee doelpunten toe aan de score, waarmee de eindstand werd bepaald op 20-11 in het voordeel van #gele.

Een mooi eerste overwinning voor Hemur Enge, waarbij teamwork en doeltreffendheid de sleutel waren tot succes. De spelers en supporters konden tevreden terugkijken op een geslaagde korfbalmiddag in eigen huis.

Doelpunten: Erwin 3, Diane 3, Philip 3, Lisanne 2, Kyra 2, Peter 2, Rob 2, Britt 1, Jeroen 1, Jochem 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.