Stem op de D1!

Samen met het Heuvelrug Sport Initiatief organiseert het gemeentebestuur Utrechtse Heuvelrug jaarlijks het Sportgala. Een evenement dat is bedoeld om sporters of sportteams die bijzondere prestaties hebben geleverd in het zonnetje te zetten.

Ook in 2019 zijn er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug weer mooie sportieve prestaties geleverd. Door de nominatiecommissie is inmiddels de kandidatenlijst opgesteld voor de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportvereniging, sportiefste basisschool en sportstimulansprijs.

Vanaf maandag 6 januari tot en met donderdag 30 januari 08.00 uur kunnen de inwoners van de Utrechtse Heuvelrug hun stem uitbrengen voor hun voorkeuren voor de Sportprijzen 2019. De uitslag wordt uiteindelijk voor 50% bepaald door de stemmen van de inwoners en voor 50% door een jury bestaande uit voorzitters van de sportverenigingen, raads- en commissieleden, directeuren van de basisscholen en winnaars van voorgaande jaren.

De bekendmaking en uitreiking van de Sportprijzen 2019 zal gebeuren tijdens het feestelijke Sportgala op vrijdagavond 7 februari in SCC de Binder in Leersum. Er zijn diverse (muzikale) gastoptredens. De zaal is open vanaf 19.00 uur, om 19.30 uur start het Sportgala.

Dit jaar is onze D1 genomineerd door SPORTPLOEG VAN HET JAAR, graag willen we je vragen om op onze jongens en meisje te stemmen. Dit kan eenvoudig via onderstaande button!

Waarom onze D1?

Het in de wacht slepen van de titel ‘Veldkampioen 2019’ is een knappe prestatie van de jongens en meiden van Hemur Enge D1. Deze spelersploeg is – in de huidige samenstelling – een tamelijk jong team. Toch zijn Isabelle, Nikki, Suus, Lotte, Cloë, Rosanne, Annemijn, Hidde, Kijan en Bent snel en goed op elkaar ingespeeld.

Zeker in de aanval zijn zij toppers! Het was een spannende veldcompetitie die tot de laatste wedstrijd boeiend bleef. Het lukte de D1 op doelsaldo de kampioensbeker van de poule te winnen. Ook tijdens het huidige zaalseizoen zet de D1 onder bezielde leiding van Rene van den Berg en Gert-Jan Kroeze alles op alles om iedere wedstrijd te winnen. De dames zijn superfanatiek en gretig. Ze zouden het liefst de tegenstander opvreten. De heren schikken zich in de meer ondersteunende rol. Zij zijn supergoed in het aangeven en afvangen van ballen. Tijdens de trainingen – gegeven door Sjoerd van Eck – is iedereen net zo fanatiek als tijdens de wedstrijd. Dat belooft wat voor de komende jaren!