A1 onderuit

Terwijl er vorige week nog aansluiting werd gevonden met de top van de competitie, door winst op koploper SGV, moest afgelopen zaterdag de a1 hun meerder erkennen in de A1 van Viking. Dit terwijl tijdens de eerste ontmoeting de Amerongse A’tjes veel sterker waren.

Helaas was ditmaal waren de bezoekers uit Wijk bij Duurstede sterker. De A1 leek tijdens de rust toch de wedstrijd naar zich toe te trekken, waar het nog een kleine voorsprong genoot.

In de tweede helft ging het echter mis. Viking was tref zekerder dan Hemur Enge en dat brak de ploeg op. Hemur Enge kwam achter, maar ging in de laatste fase wel beter spelen.

In de laatste minuut kwam Hemur Enge toch weer op gelijke hoogte en hier hadden de coaches in ieder geval wel vrede mee. De A’tjes lieten zich echter gek maken door het publiek en elkaar, waardoor de laatste aanval niet goed werd uitgespeeld en de bal werd verloren. Hierdoor wist Viking toch nog de wedstrijd te winnen met een knap afstandschot, waadoor de eindstand op10-11 kwam.

Helaas geen winst voor de A1 en hierdoor wordt het verschil met de nieuwe nummer 1, SGV A1 weer 1 punt. Volgende week hoeft de A1 wederom niet ver van huis. De ploeg kan op de fiets naar Doorn om daar te spelen tegen KCD A1.