Hemur Enge start het zaalseizoen goed

14573992_190721344709059_897210426092158976_nAmerongen – Na het teleurstellende einde van het veldseizoen is de ploeg van Arjan de Wit het zaalseizoen beter begonnen. Hemur Enge ontving in eigen huis ESDO 1. De korfballers uit Kockengen spelen een klasse hoger dan de Amerongers. Hetgeen een aardige uitdaging betekende, tel daarbij op dat de gemiddelde leeftijd van de heren bij Hemur Enge zo’n 10 jaar hoger was dan bij ESDO. Daarom maakte zeker de dames aan Amerongse kant het verschil.

De wedstrijd begon met de rentree van Wim Martijn Hilligehekken. Hemur Enge 1 moest hem sinds maart al missen, maar de eerste stappen richting volledig herstel werden vandaag letterlijk gezet.

De eerste minuten van de wedstrijd begonnen voor Hemur Enge redelijk, er zat behoorlijk tempo in het spel, maar de korf werd nog niet gevonden. Hemur Enge leek ook te veel te willen, waardoor plaats fouten meer regel waren dan uitzondering. Toch liep de ploeg vrij gemakkelijk uit naar een 6-2 voorsprong halverwege de eerste helft. Ook het tweede kwartier was er geen vuiltje aan de lucht, hoewel de koppies wel scherp moest blijven. Wanneer dit niet het geval was profiteerde de heren van ESDO hier gelijk van.

Tijdens de rustbespreking werden er duidelijker afspraken gemaakt over het ondersteunen van elkaar, hetgeen moest resulteerde in minder tegendoelpunten.

Deze afspraken hadden zeker effect. Met maar 4 tegendoelpunten in de tweede helft kon coach Arjan de Wit zeker de tevreden zijn en zijn tweede eis: 20 eigen doelpunten werd ook gehaald. Met nog luttele seconden op de klok werd het twintigste doelpunten bijschreven, eindstand: 20-10.

Dinsdagavond treft Hemur Enge de buren uit Rhenen, net zoals ESDO speelt Arena 1 in derde klasse. Daarbij treft Hemur Enge een oude bekende langs de lijn, oud-trainer Bert van Harn staat inmiddels aan het roer bij de korfballers uit Rhenen. De wedstrijd start om 21:00 uur in de Allemanswaard.

Doelpunten: Danielle Meerwijk 4, Tim van Mourik 4, Jeroen Bode 3, Kim van Lienden 2, Brian Noorlander 2, Simone Peterman 2, Lisanne Jansen 1, Wim Martijn Hilligehekken 1 & René Nell 1

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree