Hemur Enge ontsnapt aan puntenverlies

Amerongen – Met eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen is Hemur Enge op het nippertje ontsnapt aan een nederlaag. In de laatste minuut van de wedstrijd wist de ploeg van Arjan de Wit een stand van 14-14 nog om te zetten naar een 16-14 overwinning.

De door Technivorm gesponsorde korfballers werden in huis uitgedaagd door de studerende korfballers uit Wageningen. Débaldérin 1 is ook één van de tegenstander van Hemur Enge tijdens het veldseizoen en begin oktober was Hemur Enge ook vele male beter dan Débaldérin. Hemur Enge kwam wel vlot op een 5-1 voorsprong, echter Débaldérin speelde nu een veel beter spel dan een maand eerder. Hemur Enge daarentegen speelde vrij onverzorgd en onduidelijk. Er was sprake van te weinig communicatie, waardoor er veel persoonlijke fouten werden gemaakt. Débaldérin was wel scherp en profiteerde zeker optimaal van deze fouten. Zo “hielp” Hemur Enge Débaldérin zelf in het zadel en kwamen de studenten geheel terug in de wedstrijd met 9-8 ruststand.

Coach de Wit bleef hameren op voorkomen van deze fouten en wees de ploeg op de kansen aan de kant van de dames. Débaldérin was hier zeker op voorbereidt en maakte het Hemur Enge zeer moeilijk om tot een goede steun en aangeef te komen. Pas in de tweede helft kregen de Amerongers meer grip op deze functies waardoor Hemur Enge de bovenhand kon houden. Débaldérin gaf alleen niet op, want ze roken bloed met de matige wedstrijd van de Amerongers. Het was echter een kwestie van tijd totdat de dames van Hemur Enge weer doel ging treffen en de wedstrijd zouden besluiten. In de laatst minuut werd het verlossende doelpunt dan ook gescoord via de strafworpstip en vervolgens zetten Lisanne Jansen een voorsprong van twee via de doorloopbal.

De punten waren in ieder geval in eigen huis gebleven, maar daar was ook alles mee gezegd. Naast het verbeteren van de afronding is het zeker zaak van coach de Wit om de komende tijd veel aandacht te besteden aan het samenspel. Verbeterd dit niet, dan krijgt de ploeg het erg zwaar in de komende wedstrijden tegen titelkandidaten SEV en SKV.

Doelpunten: Lisanne Jansen 4, Kim van Lienden 4, Tim van Mourik 3, René Nell 3, Jeroen Bode 1 & Wim Martijn Hilligehekken 1.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *