Hemur Enge neemt de punten mee uit het Oosten

BORNE – Er moesten heel wat kilometers voor gemaakt worden, maar afgelopen zaterdag is het de door Technivorm gesponsorde korfballers uit Amerongen gelukt om de twee winstpunten uit Borne mee naar huis te nemen.

Ondanks de vele regen die afgelopen weekend is gevallen verliep de ontmoeting tussen Groen Zwart en Hemur Enge geheel droog. Na het eerste fluitsignaal kwam Hemur Enge maar moeizaam uit de startblokken, de 1-3 voorsprong bleef lang staan voordat de Amerongers een gat konden slaan. Hemur Enge maakte het zichzelf ook behoorlijk lastig, er was weinig scherpte in de afronding, maar ook in de plaatsing. Hierdoor konden de korfballers uit Borne enigszins aanhaken, terwijl Hemur Enge eigenlijk sneller de wedstrijd op slot had kunnen gooien.

Na de rust kwamen de doelpunten beter op gang, Hemur Enge liep vrij makkelijk uit. Groen Zwart beantwoordde dit met fysieker spel, echter – helaas – bleven de vrije ballen en strafworpen uit. Gelukkig lagen er genoeg kansen voor de Amerongers om alsnog uit te lopen. Helaas moest wel Tim van Mourik het veld verlaten met een lichte enkelblessure, maar deze werd prima vervangen door Sam Kempe. Ook Lisanne Bode werd in de laatste fase van de wedstrijd vervangen door Judith Heikamp.

Bij een tussenstand van 5-15 was de wedstrijd zeker gespeeld en liet Hemur Enge de teugels vieren. Echter de Bornse korfballers bleven wel scoren en de Amerongers niet, waardoor de eindstand alsnog op 13-17 bracht. Deze eindstand doet vermoeden dat de wedstrijd spannend was, maar dit was geenszins het geval.

Volgende week staat er een derby op het programma! De korfbalburen uit Doorn komen op bezoek. KCD 1 kende een zeer teleurstellende start van het seizoen. Er werden nog geen punten gehaald door de Doornse ploeg. Maar Hemur Enge kent KCD als een zeer taaie ploeg, welke nog volop meedraaide voor het kampioenschap tijdens het zaalseizoen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *