Hemur Enge de sterkste in Heuvelrugderby

Amerongen – Een derby is sowieso een bijzonder wedstrijd en zeker als het kampioenschap op het spel staat. KCD en Hemur Enge doen het dit seizoen beide boven verwachting goed in de vierde klasse en zijn al elkaar gewaagd. Terwijl de start van het seizoen van KCD niet goed was kwamen zij in een overwinningsflow na de overwinning op de Amerongers. Hemur Enge liet vorige week tegen titelkandidaat SKV al zien dat het aanspraak wil maken op de titel.
In een volgepakte Allemanswaard maakte de supporters van zowel KCD als Hemur Enge er een echt feestje van. De pupillen van de E2 en E3 maakte dit feestje compleet wanneer zij met de spelers van het Amerongse vlaggenschip op liepen.

KCD kwam uitstekend uit de startblokken en liet Hemur Enge even achter met 0-2. Hoewel KCD geen rebound verzorgde vielen de afstandsschoten gemakkelijk. Hemur Enge liet het hoofd echter koel en bleef zeer fanatiek spelen. Want hoewel Hemur Enge – zeker de heren – gemiddeld een stukje ouder zijn dan de korfballers uit Doorn, straalde de Amerongers veel meer energie uit. De kleine achterstand werd dan ook snel omgezet naar een voorsprong en zelfs een gat van 5 doelpunten. Net voor de rust leek KCD zich iets te kunnen revancheren door de ruststand op 11-8 te brengen.

De tweede helft bleef spannend, maar Hemur Enge bleef de bovenliggende partij. Erwin Reede en Simone Peterman werden ook nog in het veld gebracht. Bijzonder feit: iedere speler van Hemur Enge wist te scoren, zelfs de reserve spelers. Mede hierdoor werd het gat met KCD steeds groter en leek de energiepeil van Hemur Enge door het dak te gaan. Zelfs de pupillen van de E2 en E3 stonden op banken. KCD zag de bui al hangen en zelfs voor de het eindsignaal werden de spelers van Hemur Enge al gefeliciteerd. Na een krap doorloopballetje van Danielle Meerwijk werd de stand zelfs op 20 gebracht. Hierna beëindigde de uitstekende leidende arbiter de wedstrijd met een eindstand van 20-13.

Hemur Enge is nu de komende 3 weken vrij, dan treffen zij SGV in de Allemanswaard. SGV zal er alles aan doen om Hemur Enge van de titel af te houden en staan bekend als een taaie ploeg waar enige ploeg zich weleens in verslikt heeft. Uiteraard – met de steun van alle toeschouwers – zal Hemur Enge er alles aan doen om het kampioenschap binnen te slepen. De wedstrijd start om half 4 in de Allemanswaard.

Doelpunten: Danielle Meerwijk 4, Wim Martijn Hilligehekken 3, René Nell 3, Kim van Lienden 2, Linda Nell 2, Brian Noorlander 2, Jeroen Bode 1, Lisanne Bode 1, Simone Peterman 1 & Erwin Reede 1.

Meer foto’s

Team van de week: Hemur Enge E2 & E3

Overwinning op KCD mede dankzij de pupillen van de E2 en E3!

Geplaatst door Hemur Enge op Zondag 12 februari 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *