Hemur Enge A1 vs Viking A1

Zaterdag, 19 december. Hemur Enge tegen Viking, Amerongen tegen Wijk bij Duurstede, de Batavieren tegen de Noormannen.

Op papier een titanenstrijd, deze dijkderby.

Zoals zo vaak met topwedstrijden is deze vaker spannend dan goed. En deze match vormde daarop geen uitzondering.
In de beginfase was aftasten voor beide partijen. Kansen waren schaars en er was een slechte pass met uitbrengen voor nodig om het 1e doelpunt op het scorebord te krijgen. De tegenstander onderschepte de bal in de verdediging, een heer dichtbij de korf ontving de bal en rondde van korte afstand af. De achterstand duurde echter niet lang want Kelvin passeerde zijn tegenstander en gooide zijn doorloopbal feilloos binnen.hevsviking

Dat de verdediging nog niet stond zoals het zou moeten bleek kort daarna. Onnozel verdedigen aan HE-zijde en daarop proberen goed te maken middels overtredingen betekende een terechte strafworp voor Viking, 2-1.

Lotte, die op de plek van de langdurig geblesseerde Hanna speelde maakte keurig van afstand de 2-2.  Daarna gebeurde er eigenlijk een hele tijd weinig, beide ploegen konden niet voor gevaar zorgen voordat de bal onderschept werd.

Maar in een tijdsbestek van een minuut werd er 3x gescoord. 2x voor Viking en 1 maal voor HE, 3-4.  Een domper op dat moment was het uitvallen van Lotte, die nu zelf met een blessure van het veld gedragen diende te worden. Haar vervanger Lars liet echter wel meteen van horen door de 4-4 binnen te schieten.  Beide ploegen wisten nog 1 maal de binnenkant van de korf te vinden en de kleedkamers werden opgezocht met een 5-5 russtand.

Na wat hoognodige aanwijzingen van coach Bode in de kleedkamer werd de 2e helft aangevangen. Dat resulteerde in een zogeheten one-hander doorloopbal van Koen, 6-5.  Lang duurde dit echter niet want een schot van Viking trok de stand weer gelijk. De overwinning werd daarna min of meer veilig gesteld door Pierre 2x, Sam vanaf de strafworpstip en een doorloopbal van Lars, 10-6.

hevsviking2Althans zo leek het. Viking weigerde zich bij een nederlaag neer te leggen en maakte dankbaar gebruik van het feit dat er bij een vakwissel niet werd meegelopen met de tegenstander en deze zonder enige hinder van dichtbij de 10-7 kon maken.  De wedstrijd liep tegen het einde en Viking wist nog tweemaal van afstand te scoren, 10-9. Wat volgde waren een paar billenknijpende slotminuten voor het publiek en met name de HE-coaches.

Viking perste er nog een slotoffensief uit maar Hemur Enge hield stand. De scheidsrechter floot bij een 10-9 stand af en de laatste wedstrijd van 2015 was gelopen. Hemur Enge sluit dit kalenderjaar dus in stijl af maar de competitie is nog in volle gang en ook in 2016 zullen de vrouwen en mannen van Hemur Enge A1 er weer moeten staan.
Maar nu eerst vakantie, tot volgend jaar!

Scores: Kelvin (2) Pierre (2) Lars (2) Sam, Lotte, Koen en Anouk ieder (1)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *