Hemur Enge A1 vs SKF A4

Opeens was hij daar, de kampioenswedstrijd van Hemur Enge. Zo snel kan dus gaan in de korfbalsport. Mocht er deze dag niet gewonnen worden dan had HE de week daarop nog kans om het kampioenschap veilig te stellen. Zover wilde de geel-zwarte equippe het uiteraard niet laten komen maar dan moest er wel gewonnen worden van SKF. De enige ploeg waar HE niet van wist te winnen in deze poule (14-14)

Dat de dames en heren op scherp stonden werd al gauw duidelijk, uit de eerste aanval van HE werd meteen door Fons van dichtbij gescoord, 1-0. SKF maakte via een een vrije bal vlot de 1-1 waarna Celeste aan mocht leggen vanaf de strafworpstip en haar poging door de korf zag verdwijnen, 2-1.

Aan de andere kant van het veld deed SKF hetzelfde en waren beide teams weer geëquilibreerd.

Waar HE de eerdere ontmoeting praktisch de hele wedstrijd een inhaalrace aan het spelen was nam het vandaag duidelijk het initiatief en dat resulteerde in een 4-2 voorsprong door Kyra van dichtbij en Anouk Ruitenbeek van afstand. Het werd zelfs 5-2 nadat Lars zijn vrije bal wist te verzilveren. SKF liet het echter niet bij zitten en scoorde 3x op rij en zo werd de voorsprong van HE weer teniet gedaan. Dit zou achteraf gezien de laatste keer zijn dat SKF langszij kwam, HE speelde met overtuiging en was vandaag simpelweg beter dan SKF.

Het aanwezige publiek kreeg een attractieve wedstrijd voorgeschoteld met veel doelpunten en soms hele soepele aanvallen.

Celeste mocht nogmaals aanleggen vanaf de stip en scoorde wederom. In de aanval die volgde schoot Birgit Ruitenbeek zonder vang en tegen het advies van haar coach in richting korf en scoorde ook nog. Geen commentaar als de bal zit.

De rust werd ingegaan met een 9-5 voorsprong.

Na rust weinig verandering in het spelbeeld, HE nam het initiatief en SKF probeerde aan te klampen. Fons, Lars en Anouk scoorden en zo stond de 12-8 op het scorebord. Met name deze 2 heren en dame hadden hun vizier deze dag op scherp staan en zorgen continue voor dreiging.

Nadat Sjoerd via een doorloopbal de 14-9 wist te maken konden coaches en publiek iets rustiger gaan zitten met deze ruime voorsprong.

In het veld werd echter geen gas terug genomen en wederom Fons en Lars maakten hun doelputen, 17-11.

Aniek, in het veld gekomen voor de moe gestreden Kyra, deed ook nog een sportieve duit in het zakje, 18-12. SKF maakte er nog 18-13 van waarna de scheidsrechter het welletjes vond.

Vreugde alom aan HE-zijde maar ingetogen omdat volgende week de echte huldiging plaats gaat vinden na de laatste veldwedstrijd. Zoals duidelijk moge zijn is deze wedstrijd niet meer dan een formaliteit maar deze verslaggever is ervan overtuigd dat HE ongeslagen kampioen wil worden dus spektakel gegarandeerd. Komt allen kijken.

Doelpunten: Fons(5) Anouk Ruitenbeek(4) Lars(3) Celeste(2) Kyra(1) Sjoerd(1) Aniek(1) Birgit Ruitenbeek (1)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree