Hemur Enge A1 vs KCD A1

Zaterdag 21 november, de “El Classico” van de Urechtse Heuvelrug stond op het programma voor de junioren van HE.
Hemur Enge, niet op volledige oorlogssterkte maar met minstens zulke goede plaatsvervangers opende de score. Na een aftastende fase scoorde Anouk Ruitenbeek de 1-0 uit een ingestudeerde vrije bal. KCD deed hetzelfde in de voor hun daarop volgende aanval, tevens uit een vrije bal, 1-1.

hea1vskcda1-1Na de vakwissel was het HE die weer mocht opstellen voor een vrije bal, dezelfde  opzet als met de 1-0 alleen werd deze iets anders uitgevoerd.  Het resultaat was wel hetzelfde want Hannah rondde keurig af, 2-1.  Daarna volgde een fase met veel overtredingen van beide partijen waar de scheidsrechter consequent naar de strafworpstip wees. Maar liefst 5x maal rij werd er strafworp gegeven en gescoord, 5-2.  Hoewel er bij KCD een aantal dames als en tegen een heer speelde zorgde deze wel voor het meeste gevaar aan Doornse zijde. En mede dankzij deze “heren” kwam KCD terug tot 6-5.
Op slag van rust zorgde Hannah, van afstand en zonder vang voor een marge van 2 doelpunten. 7-5 bij rust.

Na de thee en wat motiverende woorden van coach Bode werd er afgetrapt voor de 2e helft. KCD liet zich meteen gelden door middel van een doorloopbal de 7-6 op het scorebord te zetten.  Anouk liet echter, ondanks dat ze zich niet meer okselfris voelde, het antwoord uit haar handen komen en tekende van afstand de 8-6.

Hier op volgde een doelpuntloze periode aan beide zijden, Scoren als eerste betekende voor KCD aanhaken en voor de Amerongse ploeg verder uitlopen. Gelukkig voor de geel-zwarten was het laatste het geval. Lars maakte van dichtbij de 9-7.

hea1vskcda1-2Pieter, die heerste onder de korf en verder een dijk van een wedstrijd speelde mocht voor de derde keer deze middag aanleggen vanaf de strafworpstip en faalde wederom niet. Menig speler van het 1e team van Hemur Enge kan aan zijn strafworpafronding een voorbeeld nemen.  De wedstrijd was echter nog niet gespeeld en KCD gaf zeker nog niet op, 10-8.

Aron vergrootte de marge weer naar 11-8 door een doorloopbal prima af te ronden. KCD maakte er nog 11-9 van maar duidelijk was dat de punten in Amerongen bleven. Het laatste wapenfeit van deze wedstrijd was voor Pieter die liet zien dat hij niet alleen trefzeker kon zijn vanaf de strafworpstip maar ook van afstand, 12-9.

Fons, Lars en Aron bedankt weer voor het meedoen.

Scores: Pieter (4) Anouk (2) Sam (2) Hanna (2) Aron (1) Lars (1)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *