Hemur Enge A1 vs Duko A1

Op een onverwachts zonnig sportpark te Amerongen werd er zaterdag aangetreden tegen Duko uit Duiven. De geel-zwarte equippe van coaches Bode en Hilligehekken spelen dit jaar 2e klasse op het veld en zullen dus menig tegenstanders van formaat treffen. In de basis startte Aron die het gemis van de geblesseerde Koen moest opvangen.
Na een korte aftastende fase was het Pieter een die een strafworp versierde en deze in 2 pogingen scoorde omdat de tegenstander te vroeg inliep, 1-0.

2Duko mistte zelf ook een strafworp en daarna ging het hard voor HE. De dames van HE waren uitgeslapen en dat was te merken. Avelon, getergd door ruzie met haar broertje, reageerde dat op sportieve wijze op haar tegenstander af en maakte haar doorloopbal. Door collectief uitverdedigen in het aanvalsvak werd de bal onderschept en in de daaropvolgende aanval was het Femke die van afstand trefzeker was.

Vakmaat Hanna kon daarop niet achterblijven en liet ziet dat ook zij van afstand trefzeker kon zijn, 4-0.  Dat voornamelijk de dames hun tegenstander de baas waren bewezen Avelon en Anouk nog maar eens, een doorloopbal en schot deden de 6-0 op het scorebord verschijnen.

Duko wist inmiddels ook de binnenkant van de korf te vinden en maakte er 6-1 van.  Nadat Femke de 7-1 gebeurde er een opmerkelijk incident. Een HE-heer sloeg de bal uit de handen van zijn tegenstander waarop deze tegenstander de HE-heer sloeg. Dit ontging de scheidsrechter niet en rood voor duko en geel voor HE waren het logische en terechte gevolg. 1

Nadat HE nog een strafworp mistte bepaalde Avelon de ruststand op 8-1.

Na rust veranderde aan het spelbeeld niet veel, HE had goede aanvallen waar duko veelal snel de bal kwijt was.

Anouk vergrootte de voorsprong door middels een doorloopbal de 9-1 aan te tekenen. Duko wist vanaf de stip hun 2e doelpunt aan te tekenen maar de marge van 8 werd gehandhaafd omdat Femke kort daarna de 10-2 liet aantekenen.

Met deze veilige marge konden de reserves, Lotte en Fons, ook het veld in gestuurd worden om hun talenten te tonen.
Pieter mocht daarna 2 maal zelf vanaf de stip aanleggen en 1 maal toekijken hoe duko ook een strafworp scoorde, 12-3.
Duko maakte nog 12-4 en 12-5 maar het laatste woord was voor HE. Sam die ook in dit verslag wilde voorkomen maakte op de valreep van afstand de 14-5 en vlak daarna mocht hij vrij doorlopen om middels een doorloopbal de eindstand te bepalen, 15-5.

Een prima wedstrijd van de ploeg uit Amerongen, hopelijk kan dit team het volgende week nog een dunnetjes overdoen.

Scores: Avelon (4) Pierre (3) Femke (3) Anouk (2) Sam (2) Hanna (1)

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *