Hemur Enge A1 vs De Corvers A1

Zaterdag 23 januari, met de zeperd van vorige week nog vers in het geheugen mocht de geel-zwarte equippe aantreden tegen koploper de Corvers. Dat beloofde geen gemakkelijke opgave te worden. Wederom een aantal wijzigingen in de basis acht en het last minute regelen van een speler maakten het uizicht op een goed resultaat er niet beter op.

a1vscorvers1De beginfase was slordig van HE-zijde, slechte passing leidde tot veel balverlies en de spaarzame goede kansen zoals vrije doorloopballen en een strafworp werden gemist. Aan de andere kant echter was het wel raak, 5 maal op rij zelfs. Onattent verdedigen en gewoon prima doelpunten van de Corvers zorgde voor een 0-5 stand in het nadeel van HE. Het ging er naar uit zien dat deze wedstrijd, net als vorige week, zou eindigen in een debacle.

Het was Avelon die de negatieve spiraal doorbrak en de nul van het scorebord haalde. Bij vlagen werden er prima aanvallen opgezet en uitstekende mogelijkheden gecreëerd om te scoren maar jammer genoeg ontbrak de scherpte in de afronding.

Vlak voor rust werd nog de 2-5 gescoord zodat er in de resterende 30 minuten nog tijd genoeg was om het gat van drie doelpunten te dichten en de wedstrijd te doen kantelen.

Na rust echter werd er door de Corvers in de eerste aanval gescoord en viel er een gat van 4 doelpunten te betreuren. Als het op het technische vlak niet goed wil lukken dan maar op inzet en met passie moet HE gedacht hebben want er werd, zowel aanvallend als verdedigend gevochten voor iedere bal, prima werk in de aangeef en rebound verricht en met geduld gespeeld. Dat resulteerde in doelpunten van Aron, broer Kelvin en Sam vanaf twee en een halve meter, 5-6.

Na de 6-7 liep de Corvers rap uit naar eerst 6-10 en daarna gauw naar 7-12. Over en sluiten, game over en einde oefening voor Hemur Enge.

Zou je zeggen. Maar Neen, Hemur Enge rechtte nog eenmaal de rug en gooide de laatste krachten in de strijd. De Corvers rekenden zich al rijk met 2 punten en dat bleek een kapitale misser.

Sjoerd was inmiddels binnen de lijnen gekomen als breekijzer in het daaropvolgende slotoffensief. Als er zoiets bestaat als een Haags kwartiertje, bestaat er ook zoiets als een Amerongs 1/6 uurtje. Met nog 10 minuten te gaan was het alles of niets voor Hemur Enge. Sam rondde koelbloedig zijn 2e strafworp van de dag af en Kelvin deed kort daarna hetzelfde vanaf de stip, 9-12.

Anouk van dichtbij achter de korf zorgde voor de 10-12 en het geloof dat er nog steeds wat te halen viel werd steeds groter bij een ieder die Hemur Enge toe juichten.

a1vscorvers2Met nog 2 minuten te gaan naderde deze wedstrijd een zinderende Climax. Helemaal nadat Sam voor de derde maal mocht aanleggen vanaf de stip en voor de derde maal niet faalde. De laatste minuut was inmiddels ingegaan en als er gescoord zou worden moest dat in deze laatste aanval gebeuren. En zo geschiedde ook. Het was Lars die vol in de sprint zijn tegenstander passeerde, de bal perfect op maat kreeg aan gespeeld  van Sam en zonder enige twijfel de doorloopbal uitstekend afrondde. Sporthal de Ploeg ontplofte.

De Corvers kreeg nog een keer de bal maar de tijd was te kort om tot een doelpoging te komen. Eindstand 12-12.

Hemur Enge vierde dit gelijkspel als een overwinning en terecht. Met nog 10 minuten te gaan een achterstand van 5 doelpunten gelijk trekken had niemand meer voor mogelijk gehouden.

Als men in de eerste helft iets scherper was geweest in de afronding had er wellicht meer in gezeten maar gezien de hele wedstrijd is dit een uitstekend resultaat. En de 12-12 is de enige keer in de wedstrijd dat HE op gelijke hoogte wist te komen met de Corvers.

Voor de strijd, inzet en doorgaan tot de laatste seconden van iedere speler kunnen coaches Bode en Hilligehekken alleen maar van hulde spreken.

Scores: Kelvin (4) Sam (3) Lars (2) Anouk Ruitenbeek (1) Aron (1) Avelon (1) 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *