Hemur Enge A1 vs Animo A2

De dagen worden korter, de blaadjes vallen van de bomen en de korte broeken kunnen weer een poosje de kast in. Tijd voor korfballend Nederland om de zaal weer in te trekken. Vorige week werd de spits al afgebeten door de jeugd van Hemur Enge tegen SKF A4. Geen onbekende tegenstander want op het veld werd ook al 2x tegen deze ploeg gespeeld. En voor de derde keer wist HE niet te verliezen van deze tegenstander, 11-13.

Vandaag een onbekende tegenstander namelijk Animo uit Geldermalsen. Voor de toeschouwers viel er in de beginfase van de wedstrijd weinig te beleven. De aanvalsvakken van beide ploegen hadden grote moeite om kansen te creëren laat staan te scoren. 1 lange heer aan animo-zijde wist veel ballen te onderscheppen in het 4-0 draaien en in de afvang waardoor de aanvallen van Hemur Enge vaak na 1 schot al weer over waren. Na een minuut of 10 was het dan Celeste die de ban doorbrak en het eerste doelpunt van de wedstrijd liet noteren middels een doorloopbal. En bij die 1-0 bleef het dan ook weer een lange tijd tot aan de eindfase van de eerste helft. Animo maakte gelijk en beide vakken konden eens van functie wisselen.

Het 1e verdedigingsvak was het aanvallen nog niet verleerd en dat resulteerde in een strafworp die netjes door Fons werd binnen gelegd, 2-1. Vakmaat Koen liet kort daarna de 3-1 optekenen door een doorloper af te ronden en HE had een kleine voorsprong te pakken. Birgit Ruitenbeek had de griep waar zij eerder deze week nog door geveld was van zich afgeschud en mikte van afstand de 4-1 binnen. Fons, getergd dat hij in de verdediging moest beginnen, liet zien dat dat een grote vergissing van zijn coaches was en scoorde de 5-2 van afstand. Animo scoorde nog en de kleedkamers werden opgezocht met een 5-3 voorsprong.

Nadat beide ploegen weer in het veld stonden was het Animo die als eerste scoorde, 5-4. Captain Pieter, die een lastige middag beleefde tegen die lange heer, gooide van ver de 6-4 binnen en de marge was weer 2. Echter niet voor lang, 6-5. HE wist in deze fase van de wedstrijd 4 maal op rij te scoren waardoor de overwinning over de streep werd getrokken. Fons van dichtbij, Celeste vanaf de stip, Birgit Ruitenbeek met een doorloopbal en Koen van afstand. Zo had HE een comfortabele 10-5 voorsprong te pakken tegen het eind van de wedstrijd en men de teugels ietwat laten vieren. Animo kon nog 2x scoren maar de overwinning kwam niet meer in het geding, 11-7 eindstand. Een moeizame wedstrijd zo bleek het maar wel 1 die met geloof in eigen kunnen werd omgezet in winst en waardoor de punten terecht in Amerongen achter bleven. Volgende week reist de geel-zwarte brigade af naar ODIK om daar hun kunsten te laten zien.

Scores: Fons (3) Celeste (3) Birgit Ruitenbeek (2) Koen (2) Pieter (1)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

I agree